Lar deg skille arbeid og fritid på mobilen

Ny Samsung-løsning presentert på Mobile World Congress.

Amobil.no / Barcelona: Det at ansatte bruker egne mobiltelefoner til jobbformål kan være en utfordring for bedrifter, samtidig som dette begynner å bli vanlig. Samsung presenterte på Mobile World Congress denne uken en ny Android-basert løsning som skal gjøre det enklere for bedrifter å sikre jobbdata og skille mellom hva som er privat og hva som er jobb.

Løsningen kalles SamsungKNOX og skal ifølge Samsung sikre systemet fra maskinvaren til applikasjonslaget, der den gjennom en kryptert "container" skiller arbeidsrelatert og privat bruk av mobile enheter. Det skal gi bedre sikkerhet, uten å legge for mye begrensninger for hver enkelt ansatt.

Krypterer arbeidsdata

Oppdelingen beskyttes av det som kalles Security Enhances (SE) Android og gjennom kryptering av filsystemet, noe som skal sikre at arbeidsdata og applikasjoner ikke skal kunne komme på avveie.

For brukeren vil SamsungKNOX vises som et ikon på startskjermen på telefonen, hvor man får et utvalg arbeidsapplikasjoner, som for eksempel e-post, kontakter, nettleser, kontakter, kalender, kundeoppfølgingssystemer, og annet.

SamsungKNOX vil bli tilgjengelig på utvalgte Samsung Galaxy-enheter fra andre kvartal 2013.

2013 vil ifølge mange våre året Samsung vil gå ifra Apple: – Vi skal selge en halv milliard mobiler.

Les også
Samsung installerer antivirus
Les også
Bruker du samme passord overalt?
Les også
Android og iOS får hysj-godkjenning
Les også
ZTE vil øke smartmobilinntektene med 30 prosent
Les også
Nå får Google og Apple konkurranse
Les også
– Jobs, ikke Cook, ville saksøke Samsung
Les også
Samsung vil selge en halv milliard mobiler
annonse