Produsent av bulldozer-mobiler satser i Norge

Lanserer telefoner for tøffe jobber på Mobile World Congress.

Produsenten Cat er mest kjent for å lage gravemaskiner, bulldozere og andre tunge anleggsmaskiner. Men selskapet står også bak en serie med mobiltelefoner beregnet på å tåle veldig mye. I tillegg til å være vann- og støvtette, har Cat-telefonen også et svært robust ytre som gjør at telefonene skal kunne tåle slag og støt. Målgruppen er blant annet de som trenger telefoner som kan brukes på en byggeplass, eller grupper som for eksempel Forsvaret, jegere eller andre.

Nå varsler produsenten at de kommer til å styrke sin satsning i Norge og resten av Norden. Ambisjonen er intet mindre enn å bli verdens ledende produsent av tøffe mobiltelefoner – såkalte "ruggedized" telefoner.

Lanserer flere nye modeller

Cat har i dag to mobiltelefoner, B10 og B25, som har forholdsvis svak og utdatert maskinvare. Men i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona kommer produsenten til å lansere en helt ny smartmobil som ifølge IDG.se vil få den nyeste versjonen av Android.

Vi har forsøkt å få mer informasjon om telefonen, men foreløpig holder Cat kortene ganske tett til brystet. Men ifølge Cats pr-byrå kommer det til å bli vist mye nytt på messen, noe som kan tyde på at det kanskje blir mer enn én telefon.

Mobilen.no stiller mannsterke på Mobile World Congress neste uke, og kommer med mer informasjon om de nye Cat-produktene da – samt hva Norden-satsningen innebærer i praksis.

Les også vår sniktitt på de vann- og støvtette nettbrettene Panasonic Toughpad

Her kan du se en video av forrige generasjon Cat-mobil, fra IFA-messen høsten 2012:

Les også
Her er nettbrettene som tåler tøffe jobber
Les også
iPhone takler norsk vinter dårligst
annonse