Google lanserer ny app som lar deg skanne dine gamle bilder

PhotoScan skal gjøre digitaliseringsprosessen god og enkel.

I dag er det som kjent digitalfotografering som gjelder for de aller fleste, men mange har allerede eldre, fysiske fotografier liggende fra tiden før digitalalderen. Nå har Google lansert et nytt verktøy som skal gjøre det enkelt å forevige disse i digitalt format.

Selskapet har lansert en ny, selvstendig mobilapplikasjon som heter PhotoScan, som lar brukere skanne gamle bilder. Appen fungerer ikke helt uventet ved å bruke mobilkameraet til å ta bilder av bildene, men har et knippe skreddersydde tilleggsfunksjoner som er ment å optimalisere kvaliteten.

Fjerner gjenskinn og registrerer kanter

Ved hjelp av en spesiell algoritme er appen blant annet i stand til perspektivkorrigering og automatisk fjerning av gjenskinn på bildene, noe som ellers kan være vanskelig å unngå med den blanke overflaten som de fleste fotografier har.

Appen er ellers i stand til å automatisk registrere kantene på fotografiet slik at man får rensket bort partier som befinner seg utenfor selve bildet. På den måten ser bildene altså ikke ut som «bilder av bilder». Kantregistreringen gjør også at appen kan ta flere bilder av det samme fotografiet, for deretter å automatisk sette dem sammen til ett.

PhotoScan laster skannede bilder opp til Google Foto med ett trykk i appen, hvor de vil bli automatisk kategorisert. Appen er tilgjengelig både til iOS og Android, og kan lastes ned fra de respektive appbutikkene nå. For en litt mer detaljert gjennomgang av hvordan den fungerer kan du se videoen under.

Visste du at Pixel egentlig skulle produseres av Huawei? De fikk ikke logoen på telefonen, og da brøt de samarbeidet »

Les også
Med Googles nye app skal du kunne føle deg trygg hvor som helst
Les også
Google har laget en ganske uvanlig foto-app
Les også
Google vil hjelpe deg å planlegge din neste ferietur
Les også
Har du prøvd Googles nye meldingsapp?
Les også
Dette er Googles nye videoapp til mobilen
annonse