Apple mini-PC på vei?

Apple sa for lenge siden at de ikke har noe umiddelbart ønske om å lansere noen egen Mac mini-PC. Selskapet mener maskinene i dette segmentet er for enkle og at de ikke vil satse på billige produkter. Ryktene når likevel nå nye høyder.

Apple bestiller trykkfølsomme skjermer

Det at Apple dementerer planer om nye produkter er ofte en indikasjon på at planene er godt i gang. Ryktene blir heller ikke mindre livlige av at den kinesiske avisen Commercial Times skriver at selskapet Wintek har fått ordre på trykksensitive skjermer spesiallaget for en miniversjon av Macbook.
Ifølge Digitimes som siterer avisen er det uklart når de nye produktene skal komme ut på markedet, men høyst sannsynlig vil produktene bli sendt ut i siste halvdel av 2009.

Ikke nødvendigvis en mini-PC

Det er likevel ikke gitt at produksjonen av de trykkfølsomme skjermene vil bli brukt i en egen mini-PC. Appleinsider spekulerer på sin side i om Apple er i ferd med å utvikle en egen tabletmaskin, mens IDG på sin side nevner muligheten for at Apple planlegger å lansere nye utgaver av Ipod Touch med større skjermer på opp til ni tommer.

Samtidig er det utvilsomt vanskelig for Apple å kun stå på sidelinjen å betrakte et marked som er i ferd med å ta av. Mini-PC-er selger utvilsomt godt og Apple vil neppe holde seg for langt unna et marked som er på vei oppover. Uansett hva Apple har på planen begynner det å bli tydelig at noe er i gjære og det blir spennende å se hva Apple faktisk skal lansere.

Les også
Minimaskin med HD-oppløsning
Les også
Få mer ut av din mini-PC
Les også
Dette er ikke Café- eller Surfe-PC
Les også
Apple lanserer ny Ipod
Les også
Ny Mac Mini fra Apple
Les også
- Vi satser ikke på småprodukter
Les også
Se de nye Apple-bærbare her
Mer om
annonse