Til hovedinnhold

Få mer ut av din mini-PC

Etter hvert er det mange mennesker som har anskaffet seg en ny maskin i form av en mini-PC. Disse lette maskinene er perfekte når du er ute på tur, men maskinene kan også være svært så praktiske å bruke også innenfor hjemmets fire vegger.
De fleste har en tendens til å legge fra seg mini-PC-en etter endt arbeidsdag. Vel hjemme så er det enten desktopen eller de større bærbare som kommer i fokus. Disse har som oftest langt større skjerm og kraft i forhold til mini-PC-er. Men de små og lette maskinene kan likevel komme godt med og nettsiden Ars Technica har satt opp noen av mulighetene for hvordan du kan få mer nytte av din maskin.

Sett opp et musikksystem

Ved hjelp av nettilgang og et par høytalere kan du kjapt sette maskinen opp som et eget musikksystem. Det er ikke sikkert du har plass til all musikken din på den lille maskinen, men ved hjelp av delte mapper i et nettverk eller tjenester som Spotify og Last FM kan du enkelt spille av den musikken du måtte ønske.

Om høytalerne du kobler til er små nok og nettilgangen holder, så får du i realiteten et fullt bærbart musikkanlegg som du kan ta med deg hvor i huset du måtte ønske.

Bygg maskinen opp

En minimaskin kan med enkle grep oppgraderes til en nesten fullverdig maskin, i det minste med henhold til størrelsen. Ved hjelp av trådløs mus, en ekstern skjerm og et ekstra tastatur kan du bygge om maskinen fra en lite hendig krabat til en storslagen maskin. Kraften vil ikke bli bedre, men maskinen kan fortsatt benyttes for å surfe på nett eller sjekke mail. På denne måten kan du unngå krangling i hjemmet om hvem som skal sitte foran maskinen.

Ars Technica mener dette vil fungere ypperlig om du for eksempel har barn som gjerne vil ha tilgang til en maskin. Merk deg dog at det høyst sannsynlig er du som blir sittende med den ombygde maskinen, mens barna trolig vil okkupere din primære maskin for sine gjøremål.

Bruk den som kjøkkenmaskin

Kjøkkenet er trolig den plassen i huset hvor datamaskiner foreløpig ikke har noen fast plass. Det er ikke alltid rom for en datamaskin på benken mens du er i ferd med å kutte opp grønnsaker med middag, og datamaskinen innebygd i kjøleskapet har så langt ikke tatt markedet med storm. En mini-PC er derimot perfekt for deg som gjerne vil ha nettilgang, høre på musikk, eller kanskje se en film mens du lager mat. Formen og størrelsen gjør at disse enkelt kan settes i et hjørne eller plasseres i en hylle, trygt unna alt søl.


Om du lurer på en oppskrift kan du da enkelt lete den opp på nettet eller kanskje sende ut en forespørsel til venner og bekjente via Facebook og Twitter. Du kan til og med skape din helt eget kokkeshow om du streamer video rett fra kjøkkenet ut på Internett. Hvor mange som vil følge din amatørmatlagning er en helt annen sak.
Hos Ars Technica kan du lese flere tips om hvordan du kan bruke din mini-PC.

Mer om
annonse