- Vi satser ikke på småprodukter

Ryktene har lenge gått om at Apple har store planer for nye minimale produkter. Ifølge flere kilder bør både Iphone Nano og en miniutgave av Mac være rett rundt hjørnet. Apple selv benekter planene.

Ingen Iphone Nano

Ifølge Apple Insider benektet Tim Cook, midlertidig sjef for Apple nå når Steve Jobs er sykemeldt, at Apple har planer om å lansere en ny og mindre utgave av Iphone. På en konferanse onsdag kveld påpekte han at Apple har ingen interesse i å levere enklere versjoner av sin telefon.
- Dere kjenner oss, vi har ingen planer om å operere i småmarkedet for telefoner. Vi har ikke noe ønske om å selge flest mulig modeller, derimot ønsker vi å levere de beste mobilene, sa Cook på konferansen.


Mange mener dagens Iphone blir for dyr for massemarkedet og at Apple vil kunne selge langt flere enheter om de lanserer en enklere og billigere utgave av telefonen. Det er derimot Apple altså ikke interessert i. Samtidig er Apple kjent for å holde hemmelighetene sine godt skjult frem til produktene er klare for lansering. Dermed kan det godt hende Cook forsøker å dekke over Apples virkelige planer. På den positive siden antyder samtidig Cook at Apples neste utgave av Iphone vil bli enda bedre og mer spektakulær enn dagens.
- Minimaskiner er for enkle
Cook avviste samtidig at Apple har umiddelbare planer om å lansere en billig utgave av Macbook i form av en mini-PC. Cook sa på konferansen at slike produkter ikke tilfredstiller de kravene den gjengse forbruker stiller til maskiner.
- Vi holder et øye med det markedet, men fra vårt synspunkt så er hardwaren i disse produktene mye svakere enn det forbrukerne ønsker, har software som ikke er god nok, små tastaturer og små skjermer. Vi tror ikke folk vil bli fornøyde med disse produktene. Det er et område vi følger med på, og vi har noen ideer, men foreløpig er disse produktene for svake og vil ikke gi folk den ytelsen de ønsker, sa Cook ifølge Apple Insider.


At dette var reaksjonen mange kom med da Apple lanserte sin ultratynne bærbare Macbook Air ser derimot Cook ut til å ha glemt. Mange mente spesifikasjonene til denne maskinen var alt for svake til å kunne rettferdiggjøre prisen på over 15.000 kroner.
På samme møte la Apple samtidig frem analyser av sin økonomiske situasjon for første kvartal i år. Tallene viser, ifølge Ars Technica, at salget av Ipod går svært godt. Salget av Iphone går også bra sammenlignet med første kvartal i fjor. Derimot er det kraftig redusert fra fjerde kvartal i 2008.

Les også
Apple mini-PC på vei?
Les også
Er dette nye Mac Mini?
Les også
Minimaskin med mye batteri
Les også
Her er Apples nye maskin
Mer om
annonse