Nyhet

Nå kommer fingeravtrykklesere på enda flere mobilmodeller

Asus' nye toppmodeller skal visstnok utstyres med tilleggsfunksjonen

Blant de litt nyere tilleggsfunksjonene som moderne mobiltelefoner utstyres med er fingeravtrykklesere i ferd med å bli stadig mer utbredt, og har foreløpig bruksområder som for eksempel verifisering ved mobilbetaling og opplåsing av mobilen.

Nå har enda en mobilprodusent valgt å bringe teknologien til toppmodellene sine, nemlig Asus. Det skriver PhoneArena. På en nylig avholdt presskonferanse i Bejing i Kina kunngjorde Asus-sjefen Jerry Chen at selskapet kommer med en ny utgave av toppmodellen ZenFone 2 som vil inneholde en fingeravtrykkleser.

Det er uvisst hvor på ZenFone 2-telefonen den nye fingeravtrykksensoren vil bli plassert. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

ZenBook 3 også på vei med fingeravtrykkleser

Opplysningene kommer opprinnelig fra den kinesiske avisen ChinaTimes. Det er uvisst akkurat når den oppgraderte ZenFone-versjonen skal lanseres, annet enn at det blir i løpet av andre halvdel av 2015. Den vanlige versjonen av ZenFone 2 har for øvrig ennå ikke blitt lansert i Norge.

I tillegg til dette kunne Asus-sjefen for øvrig også avsløre at en ZenFone 3 er på vei, og denne vil da selvsagt også komme med innebygd fingeravtrykkleser. ZenFone 3 vil bli lansert en gang i 2016, men ingen flere detaljer om denne modellen foreligger ennå.

Prisgunstig toppmodell

Asus dro først sløret av sin ZenFone 2 under CES-messen i Las Vegas i januar, hvor vi fikk tatt en titt på telefonen. Den har en skjerm på 5,5 tommer med en oppløsning på 1080 x 1920 piksler, en firekjerners prosessor av typen Intel Atom Z3580 på 2,3 GHz og maksimalt 4 GB minne. Videre huser den maksimalt 64 GB lagringsplass pluss mikro-SD-kort, har et kamera på 13 megapiksler og et batteri på 3000 millimaperetimer.

ZenFone 2 har altså ennå ikke fått norsk pris, men etter alt å dømme er det snakk om en ganske gunstig telefon. I USA skal den billigste utgaven koste bare 200 dollar uten binding til abonnement. Det er uvisst hvor mye dyrere den nye versjonen med fingeravtrykkleser eventuelt blir.

En ny og heftigere utgave av HTCs One M9 kan også få fingeravtrykksensor: Det har nylig kommet et lass nye rykter om den nye modellen »

Les også
- Asus' neste toppmodell får fingeravtrykkleser
Les også
Heftig, men prisgunstig – og kommer til Norge
Les også
Slank telefon med optisk zoom fra Asus
annonse