Til hovedinnhold

Slank telefon med optisk zoom fra Asus

ZenFone-serien blir stadig mer spennende.

Las Vegas/Tek.no: I fjor lanserte Asus de første telefonene i sin den gang ferske ZenFone-serie. Fjorårets modeller var svært prisgunstige, men vi fikk aldri sett særlig til dem i Norge. I år har Asus lansert to nye modeller som legger seg godt over fjorårets lanseringer, og én av dem er særdeles spennende.

Asus ZenFone Zoom er nemlig noe så sjeldent som en mobiltelefon med optisk zoom. Ikke bare det, den er også forholdsvis tynn, med sine 12 millimeter på sokkelesten. Det er for eksempel 4,5 millimeter tynnere enn Samsungs Galaxy K Zoom, som frem til nå har vært en forholdsvis kompakt telefon i denne klassen.

Foto: Asus

Heftig kamera

ZenFone Zoom tar bilder i 13 megapikslers oppløsning, og ser ut til å ha stjålet en god idé fra LG, nemlig laserbasert fokusering. På toppen av det hele har selskapet bygget inn optisk bildestabilisering i ZenFone Zoom.

Forutsatt at det er litt krutt i bildebrikken som bor bak de ti ulike linseelementene kan dette altså vise seg å bli en svært så heftig kameratelefon. Verdt å nevne er det at frontkameraet tar bilder med fem megapikslers oppløsning.

Telefonen er heller ingen sinke på andre områder. Den prydes av en stor full-HD-skjerm på 5,5 tommer, og på innsiden har den en firekjernet systembrikke fra Intels Atom-serie.

Enda en toppmodell i ZenFone-serien

ZenFone 2 deler svært mange av spesifikasjonene med ZenFone Zoom, men kommer altså uten den avanserte linsekonstruksjonen. Kameraoppløsningen er imidlertid den samme.

Designmessig ser vi enda en likhet til LGs telefoner. Asus har nemlig valgt å plassere volumknappene på baksiden av ZenFone 2, en løsning som har vært LGs varemerke siden de lanserte G2 for et par år siden.

Også her er det en firekjernet Atom-brikke fra Intel som styrer showet, og skjermen er den samme som i ZenFone Zoom.

Vi kommer nærmere tilbake med sniktitter på disse to telefonene i løpet av uken.

ZenFone 2 kommer i en rekke ulike utgaver, med ulik størrelse lagringsplass, RAM og ulike Intel Atom-versjoner.Foto: Asus

Ønsker du å vite når de første prisene på Asus' nye ZenFone-modeller dukker opp? Da kan du sette opp et prisvarsel i Prisguide. Du vil kun få én e-post når de første prisene dukker opp. Deretter slettes adressen din. Gå hit for å sette opp prisvarsel på ZenFone Zoom, og hit for å bli varslet når ZenFone 2 får sine første priser.

Les alt fra årets CES-messe her »

Les også
Nå kommer fingeravtrykklesere på enda flere mobilmodeller
Les også
Heftig, men prisgunstig – og kommer til Norge
Les også
Nå tikker klokken ned for Asus ZenWatch
Les også
Hos Asus har de ansatte egen spa-avdeling
Les også
– Billigprodusentene bør passe seg
annonse