Til hovedinnhold

- Asus' neste toppmodell får fingeravtrykkleser

Og snart vil teknologien bli langt mer vanlig i mobiltelefoner, ifølge kilder i industrien.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Fingeravtrykklesere på mobiltelefoner er ikke lenger et nytt fenomen, men fremdeles er det et stykke igjen før sensorene er blitt en forventet del av mobilteknologien . Ifølge ferske rykter skal imidlertid enda en aktør nå kaste seg på karusellen.

Nettstedet Digitimes har nemlig vært i kontakt med kilder «forsyningskjeden» som hevder at Asus skal utstyre sin kommende ZenFone 3 med fingeravtrykkavleser.

Kommer til sommeren

Det ble antydet at ZenFone 3 ville komme med teknologien allerede i april i år, da Asus-sjefen selv kunngjorde den nye telefonen for første gang, og nå ser opplysningene altså ut til å være bekreftet.

ZenFone 2.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kildene kunne denne gangen også avsløre lanseringstidspunktet til den nye mobilen, som blir mai eller juni neste år. En mer spesifikk dato foreligger imidlertid ikke, og det finnes heller ingen øvrige, tekniske spesifikasjoner

Minst like interessant er det at kildene i tillegg kunne fortelle at fingeravtrykklesere trolig vil bli langt mer vanlig i tiden fremover, også i rimeligere mobilmodeller. Årsaken til dette er at flere selskaper har trappet opp utviklingen av sensorene hos flere selskaper, som igjen vil føre til langt lavre priser.

- Vil snart finnes i halvparten av alle mobiler

Kildene antydet at prisene kan falle til så lite som 5 dollar per sensorbrikke i 2016, noe som etter hvert vil føre til at fingeravtrykklesere blir å finne i hele 50 prosent av mobiltelefonene på markedet, om vi skal tro personene som Digitimes snakket med.

Asus satser for øvrig på å selge 10 millioner flere mobiler neste år sammenlignet med i år, og håper på 30 millioner solgte enheter i 2016. For flere opplysninger om den nye ZenFone-modellen må vi altså vente på offisielle uttalelser fra Asus.

Asus har også lansert en selfie-fokusert ZenFone: Den tok vi en titt på tidligere i år »

annonse