Til hovedinnhold

Samsung har avduket Galaxy A9

Den nye modellen får diger skjerm og massivt batteri.

Samsung/Weibo

Samsung lanserte den hittil seneste modellen i sin A-serie, Galaxy A8, i sommer, og siden den gang har vi hørt fint lite om oppfølgeren. Som blant andre SamMobile melder har Samsung imidlertid nå dratt sløret av storebroren Galaxy A9.

Avdukingen skjedde på et arrangement i Kina nylig, og kanskje ikke helt uventet blir den nye toppmodellen i serien enda større enn forgjengeren.

Batteri på hele 4000 mAh

Galaxy A9 får nemlig en skjerm på solide 6 tommer, opp fra 5,7 tommer på forgjengeren. Fremdeles er det en AMOLED-skjerm med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

På innsiden har den ellers en Snapdragon 652-prosessor, 3 GB minne og 32 GB intern lagringsplass som kan utvides til 128 GB via MicroSD-kort. Hovedkameraet skilter med 13 megapikslers oppløsning, mens frontkameraet har 8 megapiksler.

Den største oppgraderingen når det gjelder maskinvaren må nok imidlertid sies å være batteriet. Galaxy A9 byr nemlig på et batteri på hele 4000 mAh, som plasserer mobilen trygt i toppsjiktet når det gjelder kapasitet.

Kommer med Samsung Pay

Med en tykkelse på 7,4 millimeter er mobilen riktignok litt tykkere enn forgjengeren, noe de fleste mobilbrukere trolig vil være villig til å tilgi med tanke på batterikapasiteten.

Galaxy A9 kommer ellers med fingeravtrykkleser innebygget i hjem-knappen, og mobilbetalingsløsningen Samsung Pay. Mobilen skal lanseres i Kina senere denne måneden, men prisen er ennå ikke kjent. Lanseringstidspunktet for øvrige regioner er også uvisst.

For øvrig kan det nevnes at de andre Galaxy A-modellene A3, A5 og A7 kom i nye utgaver tidligere denne måneden.

Det har også dukket opp nye rykter om Galaxy S7: Mobilen kan bli den eneste som kommer med Qualcomms topprosessor i første omgang »

annonse