Til hovedinnhold

Galaxy S7 kan få knall-lyd

Nye rykter om Samsungs neste toppmodell har dukket opp.

Nebojsa Markovic/Shutterstock.com

Som alltid med nye toppmodeller begynner de ubekreftede opplysningene å dukke opp lenge før selve lanseringen, og Samsungs kommende mobilflaggskip Galaxy S7 er intet unntak. Nå melder nettstedet SamMobile om nye rykter som indikerer at mobilen blant annet vil skilte med gromlyd.

Nettstedet skal nemlig ha plukket opp informasjon fra kinesiske medier som hevder at Galaxy S7 skal komme med en heftig lydbrikke kalt «Sabre 9018AQ2M» fra selskapet ESS Technology.

Skal gi solid strømme-lyd

Denne brikken beskrives som «neste generasjons» lydbrikke, og byr på en 32-bits DAC (digital-to-analog converter), som ifølge ESS Technology blant annet byr på det beste dynamiske området i hele bransjen og svært lav forvrenging. Den skal også ha lavt strømforbruk.

I likhet med Galaxy S6 Edge+, her avbildet, ser også S7 ut til å komme i en kurvet variant. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Brikken støtter blant annet formatene PCM og Sonys lydformat DSD, og har også et såkalt signal/støyforhold på 129 dB. Sammen skal disse egenskapene skal være ensbetydende med svært god lydgjengivelse når du for eksempel strømmer musikk over nettet. De tekniske detaljene om brikken kan du lese hos ESS Technology.

Kan få magesium-deksel

Dette er imidlertid ikke den eneste nye opplysningen om Galaxy S7 som har kommet til overflaten. Telefonen skal visstnok også få en innpakning som delvis består av en magnesium-legering som skal gjøre telefonen vesentlig mer hardfør enn tidligere modeller.

Utover dette har tidligere rykter blant annet indikert at Galaxy S7 dropper Samsungs egen Exynos-brikke, og i stedet får en Qualcomm-prosessor av typen Snapdragon 820. Ellers ser det ut til at det kommer en kurvet versjon av telefonen, og ferske rykter tyder også på at S7 får en trykkfølsom teknologi à la Apples 3D Touch.

Det ser ut til at flaggskipet kan bli lansert tidligere enn forventet: Rykter antyder at Galaxy S7 kommer allerede i januar »

(Kilde: SamMobile)

annonse