Til hovedinnhold

– Snapdragon 820 blir eksklusiv for Galaxy S7

Det kan bli langt mellom toppmodellene med Qualcomms toppbrikke.

Montasje

Det er fortsatt måneder igjen til Samsungs neste toppmobil er ventet lansert, men ryktemøllen rundt Galaxy S7 er allerede godt i gang. Det seneste ryktet går ut på at Samsung vil få eksklusiv tilgang på Qualcomms kommende toppbrikke, Snapdragon 820.

Ryktene stammer fra det kinesiske mikrobloggnettstedet Weibo, og ble referert av Gforgames.com.

Eksklusivitet frem til Galaxy S7-lanseringen?

Eksklusiviteten skal vare frem til april, men det er ventet at Samsungs neste toppmodell blir lansert under Mobile World Congress i Barcelona nå i slutten av februar.

Dersom ryktene stemmer er dette interessant av flere grunner. For det første gikk det en mengde rykter om Qualcomms forrige toppbrikke. Snapdragon 810 ble etter sigende for varm til å fungere i den inneværende toppmodellen, Galaxy S6.

Hva som faktisk foregikk bak kulissene er fortsatt uklart, men Qualcoms toppbrikke har likevel hatt en litt trøblete tid på markedet. Brikken finnes i flere ulike versjoner, og varmeproblemene skal ha avtatt i nyere utgaver. Men mobilprodusentene ser likevel ut til å ha dette ryktet med seg når de lager markedsføringsmateriell, blant annet ved å fokusere på avanserte kjøleløsninger. Ting vi relativt sjelden hører om i mobilsammenheng.

Samsungs egne brikker i Galaxy S6

Microsofts Lumia 950XL har Snapdragon 810 på innsiden, men skal også ha en uvanlig kjøleløsning til å holde temperaturen nede. Brikken har ikke vært like dominerende på markedet som tidligere Qualcomm-toppmodeller.
Kurt Lekanger, Tek.no

For Samsung ble enden på visa at selskapet brukte sine egne Exynos-brikker i samtlige Galaxy S6-utgaver. Det var neppe noe dårlig valg ettersom Galaxy S6-modellene etter tur har tronet øverst på ytelsesoversikter det siste året.

For Qualcomms del har vi sett at en litt spakere brikke med seks i stedet for åtte prosessorkjerner har dukket opp i mange toppmobiler der vi kanskje ellers hadde ventet å se flaggskipbrikken. Snapdragon 808 er blant annet å finne i LGs G4 og i Microsofts Lumia 950.

Den nye Snapdragon 820-brikken skal ifølge ryktene produseres av Samsung i selskapets egne fabrikker. Eksklusivitet frem til april høres kanskje ikke så viktig ut, ettersom Galaxy S7 og andre telefoner som kunne tenkes å ha brikken sannsynligvis ikke treffer markedet før etter den tid.

Kan bli langt mellom andre Snapdragon 820-mobiler

Det viktige her er imidlertid at telefonene også skal produseres, og dersom det kun er Samsung som får forsyne seg fra samlebåndet kan det ta lang tid før vi ser Snapdragon 820 i konkurrerende telefoner.

Konkurrenter som kinesiske MediaTek og mobilprodusenter som Huawei, LG og Samsung selv har egne systembrikker som de bruker selv og som kan dukke opp i andre telefoner.

Dette er ikke første gang vi har hørt påstander om at Snapdragon 820 vil være å finne i Galaxy S7, men nok en gang handler ryktene også om varmeproblemer.

(Kilder: Weibo (Kinesisk), Gforgames.com via Slashgear.com)

annonse