Til hovedinnhold

Dette er verdens billigste mobiltelefon

«Freedom 251» tar mobilprisene ned til et helt nytt nivå.

Apostrophe/Shutterstock.com, Ringing Bells

Det er en kjent sak at Asia har spesialisert seg på å lage rimelige mobilmodeller, men nå har det dukket opp en ny mobil som nok kan sies å ha opprettet et helt nytt prissegment.

Den nye mobilen heter «Freedom 251» og er utviklet av det indiske selskapet Ringing Bells. Prisen er faktisk bakt inn i selve navnet på mobilen og ligger på 251 indiske rupier.

Det tilsvarer 32 kroner med dagens kurs.

Trolig billigst i verden

Det gjør mobilen mest sannsynlig til den aller billigste som hittil er lansert i verden. Til denne prisen får man naturlig nok ikke markedets mest sofistikerte funksjonalitet, men likevel en rekke av de funksjonene man trenger.

Freedom 251.
Ringing Bells

Mobilen har en 4-tommers skjerm med såkalt qHD-oppløsning, som skulle bety 960 x 540 piksler. Den har en uspesifisert, firekjerners prosessor på 1,3 GHz, 1 GB minne, 8 GB lagringsplass og støtte for SD-kort.

Hovedkameraet byr på 3,2 megapiksler, mens frontkameraet levererer kun 0,3 megapiksler. Batteriet har en kapasitet på 1450 mAh, og mobilen kommer med Android Lollipop 5.1. Den støtter også nettverksstandarden 3G, som ikke er verst for en så billig mobil.

Freedom 251 er altså hovedsakelig beregnet på områder hvor kjøpekraften er generelt lav, slik som i utviklingsland, og det er uvisst om eller når den skal lanseres noen andre steder i verden.

HPs ryktede Windows-mobil blir nok noen hakk dyrere: Nå skal navnet på den kraftige modellen være avslørt »

(Via Mashable)

annonse