Til hovedinnhold

Kjøp Vista, få Windows 7

I forrige uke ble det kjent at Microsoft planlegger lansering av Windows 7 den 22. oktober i år. Hit til Norge kommer det nye operativsystemet på norsk nærmere desember, men du kan trygt kjøpe ny maskin også før dette.
Les også: 7 ting du må vite om Windows 7.

Du kan trygt kjøpe Vista i sommer

Mange vil nok utsette kjøp av ny PC til Windows 7 er lansert. Å kjøpe ny maskin i dag med Windows Vista som så straks etter må skiftes ut er neppe noe mange er villige til. Heldigvis har Microsoft en løsning for dette.
Ifølge Cnet News har det dukket opp et eget internmemo hos den amerikanske butikken Best Buy. I dette memoet står det blant annet at alle som kjøper ny maskin med Windows Vista preinstallert etter 26. juni vil få mulighet til å senere oppgradere til Windows 7 uten ekstra kostnader. I memoet kommer de også frem planer om en tilbudspris for de kunder som ønsker å forhåndsbestille Windows 7. Tilbudsprisen ligger på 49 dollar for Home Premium versjon og 99 dollar for Professional versjon. I norske kroner blir dette cirka 300 og 600 kroner. Prisen i Norge blir nok noe høyere.
Les også: Vi tester Windows 7.

Kommer til Norge i desember

Også kunder i Norge vil få en slik mulighet for å få gratis oppdatering til Windows 7 om de kjøper en maskin med Windows Vista. Det er derimot ukjent når dette programmet blir satt i kraft.

- Vi jobber sammen med våre forhandlere og maskinvareprodusenter for å kunne tilby slike Windows 7 oppgraderingsprogram - og også andre tilbud og program for forbrukere interessert i Windows 7. Vi vil komme tilbake med flere detaljer rundt disse programmene snart, opplyser Kristin Fjeld fra Microsoft Norge til Teknofil.

Dermed kan det nok være smart å drøye maskinkjøpet noen uker om du ikke vil risikere å måtte betale ekstra for oppgradering når Windows 7 kommer. Forhåpentligvis vil et slikt program være på plass til maskinkjøp rundt skolestart.

Den engelske versjonen vil bli tilgjengelig preinstallert på nye maskiner 22. oktober. Som eget produkt vil Windows 7 bli tilgjengelig noen uker etter. Det vil så ta noen uker før den norske versjonen er klar. Normal tid for dette pleier å være seks uker, men Microsoft Norge satser på å ha Windows 7 i norsk versjon i butikkhyllene i starten av desember.

Mer om
annonse