Til hovedinnhold

Windows 7 er ferdig

Microsoft sitt nye operativsystem Windows 7 har lenge vært ute til testing i beta. Nå er operativsystemet komplett og kjøres i disse dager ut til maskinprodusentene for å legges inn på din nye maskin.
Les også: Test av Windows 7 beta.

Sendes ut til produsenter

Det har lenge vært kjent at Microsoft har planer om å lansere et nytt operativsystem, Windows 7. Programmet har lenge vært ute til beta-testing og har så langt fått mange positive tilbakemeldinger. Nå er programmet helt ferdig og vil bli sendt ut til maskinvareprodusentene for å legges inn på nye maskiner.

- Released to manufacturing er en viktig milepæl. Original equipment manufacturer-partnerne får nå tilgang til de ferdige operativsystemene for å gjøre klar PC-er og servere, og partnerne kan teste nye applikasjoner på Windows 7. I Norge er en rekke partnere allerede i gang med å prøve ut testversjoner av Windows 7 og utvikle nye applikasjoner, sier informasjonssjef hos Microsoft Norge, Erik Lae Solberg, i en pressemelding.

Du må vente til oktober

Du vil derimot ikke få tilgang til det nye operativsystemet i sin ferdige stand riktig enda. Det er ikke før i oktober at operativsystemet slippes på markedet. I første rekke vil systemet komme preinstallert på PC-er før det også åpnes for salg av operativsystemet løst i butikk. På den positive siden vil alle som kjøper nye maskiner med Windows Vista i disse dager få med gratis oppgradering til Windows 7 på kjøpet.
Derimot kan du allerede i dag laste ned og teste betaversjonen av programmet direkte fra Microsoft. Du finner nedlastningen på denne nettsiden. Det forventes at den ferdige versjonen vil være meget lik denne betaversjonen. Vel og merke stanses nedlastning den 20. august og lisensen for nedlastede betaversjoner vil løpe ut 1. juni 2010. Folk som kjører betaversjonen vil fra 1. mars 2010 oppleve at maskinen skrur seg av annenhver time.
Microsoft melder samtidig at Windows Server 2008 R2 også er klargjort for produsenter.

annonse