Til hovedinnhold

Windows 7 klar 22. oktober

Windows har lenge jobbet med utviklingen av sitt nye operativsystem Windows 7. Den opprinnelige planen tilsa lansering i starten av 2010, men Microsoft ga uttrykk for at de håpet å kunne fremskynde lanseringen for å rekke julesalget. Nå har de den offisielle datoen klar.
Les også: Vi tester Windows 7.

Lanseres 22. oktober

I en ny pressemelding melder Microsoft nå at lanseringen høyst sannsynlig vil skje i god tid før juleferien starter. Tidligere rykter har satt lansering til 23. oktober, dette viser seg nå å stemme meget godt, da den offisielle lanseringsdatoen er satt til 22. oktober.
- Som vi har sagt mange ganger så er kvalitet vårt primære mål. Vi venter med de store lanseringene til vi er trygge på at vi er på god vei i utviklingen og til de er helt klare til å deles med våre kunder og partnere. Vi har så langt fått god tilbakemelding fra våre partnere som ser frem til å tilby Windows 7 til sine kunder i god tid før juleferien, sier visedirektør hos Microsoft Steve Guggenheimer i pressemeldingen.
Etter planen vil Microsoft gjøre det nye operativsystemet tilgjengelig for maskinprodusenter i andre halvdel av juni slik at de nye maskinene som slippes på markedet vil har Windows 7 ferdig installert. Disse maskinene kan derimot ikke selges før 22. oktober.

Kommer til Norge litt senere

Om du legger deg i kø utenfor norske butikker natt til 22. oktober for å sikre deg en versjon av det nye operativsystemet vil du nok måtte gå både tomhendt og skuffet hjem. Selv om lanseringen i USA skjer denne datoen så vil vi i Norge måtte vente litt før vi kan kjøpe produktet her i landet.

- Tradisjonelt tar det cirka seks uker fra lansering i USA til produktet er ute her i Norge. Dette er på grunnlag av at vi må kvalitetssikre den norske versjonen før den legges ut til salgs. Men vi satser på å ha en noe kortere periode fra lansering i USA til produktet er ute i butikk i Norge denne gang, fortelelr pressekontakt hos Microsoft Kristin Fjeld Fransson til Teknofil.

Likevel er det ikke slik at du får kjøpt Windows 7 for å installere denne på din egen PC da. Det er nemlig kun den preinstallerte versjonen som slippes 22. oktober. Selve produktpakken på engelsk vil ikke komme før to til tre uker etter dette. Deretter vil det ta cirka 30 dager før den norske produktpakken ligger i butikkhyllene.

- Dette betyr at selve produktpakken på norsk vil være tilgjengelig her i landet i starten av desember, forteller Fransson.

Mer om
annonse