Nyhet

Dette tror vi Apple lanserer i kveld

– I år kommer de beste Apple-produktene på 25 år lover Apple-sjef,

På mandag sparkes Apples Worldwide Developers Conference 2014 i gang, og tradisjonen tro forventer vi en rekke lanseringer. Dette er er arrangement der Apple tradisjonelt har trukket flere produkter ut av flosshatten, men som vanlig har de ikke sagt så mye om akkurat hva de skal lansere.

Dette er også litt av greia med Apple, alt skal være superhemmelig helt frem til den aktuelle lanseringen, noe som skaper en optimal grobunn for all verdens rykter. Kommer det kanskje en iPhone 6, eller hva med dette TV-prosjektet som Apple har drevet med i mange år. Vi samler sammen ryktene, og presenterer dem etter hvor sannsynlige de er.

Selve konferansen sparkes i gang med en keynote som starter klokken 10.00 om morgenen lokal tid, noe som tilsvarer klokken 19.00 norsk tid. Da er det planlagt en seanse på to timer, der mange spennende produkter blir trukket frem i lyset.

Apple-sjefen for nettprogramvare og tjenester, Eddy Cue, mener at de i løpet av året 2014 får den sterkeste porteføljen som han har sett i løpet av sine 25 år i Apple.

Slik blir OS X.Foto: 9to5mac.com

Veldig sannsynlige rykter:

OS X kommer mest trolig i oppdatert utgave.Foto: Apple

OS X får seg en reall overhaling på grensesnittet, og kommer nå i versjon 10.10. Målet skal være å få et operativsystem som fremstår mer som den naturlige partneren til iOS. Det betyr at ikoner og menyer skal forenkles, farges om og i det hele tatt freshes opp.

Selv om det blir en del visuelle endringer så blir ikke OS X en ren iOS-klone. Du får beholde sentrale elementer som Finder og Mission Control.

Videre vil vi mest trolig få se iOS 8, og der er det flere spennende nyheter. Det kanskje mest påfallende er helsefokuset, der du kan få fine grafer over energiforbruket ditt gjennom dagen, hvor mye søvn du får og hvor mye du energi du putter inn i kroppen.

Med tanke på hvordan både kropp og helse selger nå for tiden er dette et grep som sikkert vil lokke til seg mange.

Videre blir det trolig endelig navigering i Maps, som støtter både offentlig kommunikasjon, gange og bilbruk.

Sannsynlige rykter:

På maskinvarefronten kommer trolig Retina MacBook Air, en maskin som mange har håpet på i flere år allerede. Fra før finnes MacBook Air både som 11- og 13-tommer, men ifølge ryktebørsen vil en Retina-variant komme som en 12-tommers.

MacBook Air kommer trolig i Retina-utgave.Foto: Apple

En av de litt mer spennende ryktene, som kommer fra Financial Times, går på at Apple planlegger å lansere et smarthus-konsept. Avisen ser blant annet for seg at du kan få lamper og lys til å skru seg på så snart du kommer i nærheten med en iPhone. Selve lysproduktene blir utviklet av tredjeparter, etter direksjoner fra Apple.

Lite sannsynlige rykter:

iOS kommer nok i ny utgave, men ingen ny iPhone eller iPad.Foto: Apple

iPhone 6 kommer neppe denne gangen, da er det flere enn oss som blir overrasket. Det er litt for kort tid siden forrige telefonlansering, og alle rykter peker på august. Det sies at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves. Noe av det som vi kan risikere at skjer med iPhone er at vi først og fremst får en variant med 4,7-tommers skjerm i august, og at det kommer en oppfølger med 5,5-tommers skjerm i september.

Under lite sannsynlige rykter kommer også smartklokken iWatch. Det ville absolutt vært en bra tid å lansere den på, spesielt med tanke på helsefokuset i iOS 8. Legger vi til at konkurrentene allerede er godt i gang med sine produkter er det absolutt på tide. Likevel tyder ryktene på at Apple velger å vente litt, trolig vil lanseringen heller finne sted samtidig som iOS 8 blir tilgjengelig for folket i en ferdigutviklet utgave.

Det gikk lenge rykter om at det ville komme en ny Apple TV i løpet av første halvår 2014. I det siste har det derimot virket som at denne blir forsinket, og vi har dermed ingen tro på at en oppdatert Apple TV kommer nå.

Når vi først er inne på TV-er så er det dessverre ingen ting som tyder på at Apple vil lansere TV-er heller. Ryktene om at Apple var på vei inn på TV-markedet har florert i lang tid, men i den senere tid har rykteflommen avtatt noe. Vi setter med andre ord en knapp på at en ren TV-modell fra Apple er noe som eventuelt kommer en gang i fremtiden, og ikke på mandag.

Dagens MacBook Air har nylig blitt oppdatert, og Apple greide jammen å imponere igjen »

(Kilder: MacWorld, 9to5mac.com)

Les også
I år skal Apple komme med en helt ny Mac
Les også
Se alle nyhetene fra Apples storlansering
Les også
Vil Apples nye Mac OS X se slik ut?
Les også
iPhone 6 kan bli større og ligne på billigversjonen
Les også
– Nye Apple TV er klar allerede i april
annonse