Til hovedinnhold

Nå kommer Samsungs kurvede OLED-TV

Følger opp erkekonkurrenten LG.

Samsung

En av de spesielle egenskapene ved OLED-teknologien er at skjermene er bøyelige, noe produsentene har begynt å utnytte for å få fart på det ennå trege OLED-TV-markedet.

Sør-koreanske LG har allerede kunngjort at selskapets første kurvede OLED-modeller er på vei til markedet, og nå følger verdens største TV-produsent, Samsung, etter.

Fancy utseende

I disse dager smeller nemlig Samsung til med en kurvet OLED-TV på det sør-koreanske markedet. TV-en har en størrelse på 55 tommer og er ifølge produsenten konstruert med metaller av høy kvalitet og med et sofistikert utseende, noe man selv kan bedømme etter bildene.

Foto: Samsung

I pressemeldingen skrytes det også av at Samsung med denne modellen har klart å eliminere problemet med såkalte døde piksler, et fenomen som ofte kan oppstå i produksjonsprosessen.

Ellers byr den nye kurvede OLED-TV-en på Samsungs egne Multi View-teknologi. Denne gjør det mulig å se to ulike TV-programmer på den samme TV-en samtidig ved å bruke 3D-briller som «splitter» bildet og som har innebygde øreplugger.

Bedre seeropplevelse

Grunnen til at Samsung valgte det kurvede konseptet med sine nye OLED-TV er at dette skal gi en mer involverende og livaktig seeropplevelse. Dette forklarer selskapet med at den buede formen gjør at alle delene av skjermen har tilnærmet den samme avstanden til seeren, noe som reduserer fordreiningen av bildet.

I Sør-Korea har TV-en en pris på 15 millioner koreanske won, som tilsvarer cirka 80 000 kroner. Prisen er med andre ord fremdeles høy, noe som på tross av den lovende teknologien har en stygg tendens til å skremme bort kunder uten tykk lommebok. Konkurrenten LG har for eksempel kun solgt noen hundre OLED-TV-er siden selskapet startet salget i februar.

Hvorvidt Samsung lykkes bedre på OLED-markedet gjenstår å se. Det er ennå uvisst om og når den nye modellen blir tilgjengelig på våre breddegrader og hva prisen vil ligge på.

Det skjer stadig noe nytt på TV-fronten:
LG har nylig kunngjort en laser-TV på 100 tommer »

(Kilder: Samsung, via Engadget)

annonse