Til hovedinnhold

OLED skal skyte i været

Snart gjør TV-ene et kraftig innhugg i OLED-markedet.

Analysebyrået NPD DisplaySearch gir stadig ut rapporter om sine anslag over framtiden til OLED-teknologien. I fjor høst spådde selskapet en liten vekst i år, før det deretter skulle begynne å ta av i 2014 og utover.

Nå har byrået gitt ut informasjon og statistikk over anslagene innen inntjeningen på OLED-materialene for de neste årene, og den eksplosjonsartede veksten er synlig også her.

TV opp, mobil ned

Den samlede OLED-bransjen består av skjermer for OLED-TV-er, mobiltelefoner, nettbrett og PC-skjermer, samt inndelingene PMOLED og «annen AMOLED».

I år ligger materialproduksjonen an til å gå med cirka 529 millioner dollar (3,1 milliarder kroner) i overskudd, og det er smarttelefonene som står for mesteparten av pengestrømmen. Fra og med 2014 begynner materialene for OLED-TV-ene å gjøre seg gjeldende, og i 2015 eksploderer veksten på dette feltet.

Mens TV-ene nærmest vil få en eventyrlig vekst, skal tallet for mobilene faktisk synke etter 2014, ifølge DisplaySearch. I 2017 vil OLED-materialmarkedet ha en inntekt på 3,4 milliarder dollar (20 milliarder kroner), mens i år er det totale salget for hele OLED-markedet verdt 11 milliarder dollar (65 milliarder kroner).

Fremdeles ingen TV-dominans

På verdensbasis vil antall OLED-TV-er solgt i 2017 være på ti millioner, hevder analysebyrået. Selv om dette er forholdsvis lavt på det totale TV-markedet, hvor LCD og LED-LCD fremdeles dominerer, er det fremdeles en rask vekst for OLED i seg selv.

Den økte fortjenesten på OLED-teknologien betyr at vi kan se et prisfall på OLED-TV-er. Dette er imidlertid ikke helt spikret ennå, fordi fabrikkene fortsatt sliter med avkastningen på produksjonen.

Større tilbud, lavere pris:
Prisene raser på OLED og 4K »

Foto: DisplaySearch

(Kilder: DisplaySearch via OLED-Info)

annonse