Til hovedinnhold

Nå løsner det endelig – langt billigere OLED-TV kommer

Kurvet OLED kommer for alvor til Europa.

Samsung

LG kunngjorde nettopp at de lanserer sin kurvede OLED-TV i Europa, eller nærmere bestemt i Tyskland. Samsung vil ikke være dårligere enn LG, og slipper også en kurvet OLED-TV i disse dager.

Både LG og landsmennene hos rivalen Samsung annonserte buede skjermer tidligere i år, og nå kommer de altså for fullt til vår verdensdel.

Åtte land

I motsetning til LG, som kun lanserer i ett land i første omgang, slipper Samsung den nye TV-en i hele åtte land. Verken Norge eller noen av våre skandinaviske naboer er imidlertid så heldige å få disse TV-ene i butikkhyllene.

Landene som derimot er heldige er Tyskland, England, Frankrike, Østerrike, Sveits, Nederland, Belgia og Italia. Folk i disse landene får dermed tilgang til den 55 tommer store TV-en, som benytter samme ramme med innbakte høyttalere som Samsungs digre 4KTV.

Den buede formen skal sikre en bedre opplevelse for seeren, i og med at alle punkter i teorien skal være like nærme dersom man sitter sentralt foran apparatet. Ellers lover Samsung det sedvanlige: God bildekvalitet, kontrast og fargegjengivelse, samt rask responstid.

To ulike programmer samtidig

Andre egenskaper ved TV-en inkluderer oppgraderingsboksen Smart Evolution Kit og MultiView. Sistnevnte er en stereoskopiske teknologi som gjør at to 3D-brillebærende personer kan se to forskjellige TV-programmer samtidig på samme TV, med øreplugger innebygd i brillene.

Den kurvede OLED-TV-en fra Samsung dukker opp i Europa fra og med 28. august. Noen europeisk pris er ikke avslørt, men i USA koster TV-en 9000 dollar (54 000 kroner). Rivalen fra LG koster til sammenligning 72 500 kroner i Europa.

Ned med dem:
Prisene raser på OLED og 4K »

(Kilde: FlatpanelsDK)

annonse