Til hovedinnhold

Hevder Radeon HD 9000 skal komme til høsten

Ingeniørene hos AMD tar ikke ferie.

Varg Aamo, Hardware.no

Mens det renner ut nyheter fra fabrikken til Nvidia, har det lenge vært stille fra den røde leiren hos AMD. Etter lanseringen av HD 7000-serien bestemte de seg for å omdøpe den til HD 8000. Denne serien dyttet de så inn i ferdigbyggede maskiner for å øke salget, og det hele skjedde uten å piffe opp ytelsen.

Det var likevel ventet at selvbyggere skulle få tilgang til oppgraderte modeller av omdøpte HD 8970, men nå skroter angivelig AMD hele det forvirrende navnespillet.

HD 9000-serien i høst

I følge Xbit Labs får vi aldri se HD 8000-serien for selvbyggere. AMD skal nemlig ha planer om å lansere HD 9000-serien allerede i høst, og oktober nevnes som en sannsynlig måned. Dette passer utmerket med lanseringen av Battlefield 4, som er en av AMDs optimaliserte «Gaming Evolved» titler.

Fabrikken hvor AMD produserer skjermkortene sine er ikke ventet å skifte til 20nm før helt på tampen av året. Om det er hold i ryktene om oktober-lansering, vil de første medlemmene i HD 9000-familien dermed holde fast på 28-nanometerproduksjonen som også forrige generasjon skjermkort er produsert på.

Nye modeller

Grafikkbrikkene i den nye serien skal gå under kodenavnene «Curacao » og «Hainan».

Curacao er arvtakeren til dagens 7900-serie, og melder seg til tjeneste helt i toppsjiktet som HD 9900-serien. Spesifikasjonsmessig skal den være bygget rundt Graphics CoreNext 2.0-arkitekturen med sine 2304 streamprosessorer, og en minnebusbredde på 384-bit. Videre skal 144 teksturenheter og 48 ROPs være på plass.

Den nye arkitekturen skal være like god til ren dataprosessering som den er til å lage grafikk i spill.

Hainan tar på sin side over for HD 7800-serien, og skal dekke opp selve mellomsjiktet i HD 9000-serien. Den byr på 1792 streamprosessorer, 112 teksturenheter og 32 ROPs, men må klare seg med en minnebusbredde på 256-bit.

Klarer du ikke vente er dette AMDs råeste modell for tiden >>

(Kilder: Tech PowerUp, Xbit-labs)

Mer om
annonse