Til hovedinnhold

Ny Kindle-utfordrer?

Den amerikanske bokhandelen Barnes & Noble skal snart være klar med en ny e-bokleser som skal være en av de mest avanserte på markedet.

Enheten, som har fått navnet Nook, har størrelsen 7,7 x 4,9 x 0,5 tommer og veier 317 gram. Den har en trykkfølsom 3,5-tommers fargeskjerm som blant annet kan brukes til å bla i digitale bøker.

Den bruker oppladbart batteri, og batteriet skal ifølge selskapet vare ti dager. Videre har enheten innebygd trådløs Wi-Fi-mulighet (802.11b/g) og 3G, men det vites ikke om eller når enheten eventuelt blir klar for Norge.

Nook har 2 GB lagringskapasitet, mulighet for microSD-kort. Enheten skal også være MP3-spiller, og har støtte for PDF. Nook gir blant annet muligheten til å lagre bokmerker og skrive notater.

Enheten har et Android-basert system og bruker programvare som gjør det mulig å dele innhold med brukere av Iphone, Ipod og PC eller Mac.

Nook kan forhåndsbestilles i dag for 259 USD, og skal etter planen være tilgjengelig i slutten av november, men som tidligere nevnt er det uklart om eller eventuelt når Nook vil være klar for Norge.

Les mer om Nook på barnesandnoble.com.

(Kilde: Engadget, Zdnet)

annonse