Til hovedinnhold

Cloud-begrepet topper listen

"Cloud"-begrepet ligger øverst på Gartner Groups liste over teknologi og trender for 2010. Listen er ment som en indikasjon på hva bedriftene kommer til å bruke penger på fremover.

Det er absolutt ingen overraskelse at "Cloud" ligger på førsteplass siden dette er noe man har tatt inn på absolutt alle mulige nivå. Konsekvensen av dette er at mange faktisk ikke vet hva "cloud" er, men allikevel har et forhold til det og tror at det er noe de må ha.

For mange i den mer tekniske garden er "cloud" strengt tatt ikke noe annet enn virtualisering med en del verktøy som gjør oppsettet noe mer kraftig enn det man kun får med en standard hypervisor.

En stadig økende trend rundt webbaserte "enterprise"-applikasjoner og SaaS (Software-as-a-Service) fører også til at "Cloud"-begrepet står stadig sterkere.

Andre begreper på Gartners liste inkluderer: Advanced Analytics, Client Computing, IT for Green, Reshaping the Data Center, Security/Activity Monitoring, Flash Memory, Virtualization for Availability og Mobile Applications.

(Kilde: Internetnews)

annonse