Til hovedinnhold

Pantech viser fremtidens mobiler

Softy Lofty - klikk for større bilde

Fremtidskonsepter kan både være et middel for å vise vei for mobilutviklingen og gi tilskuere og bransje en god latter. Pantechs fire nye visjoner for fremtiden må trolig plasseres i begge båser, ettersom konseptene er i grenseland mellom det visjonære og det absurde.

Hva i alle?

Sprøest av dem alle må være Softy Lofty. Dette konseptet har verken skjerm eller synlig tastatur, men kommer med en ladestasjon som blinker vagt i rødt når telefonen lades. Pantech selv mener at konseptet "gir så mye visuelt og emosjonelt velbehag som overhodet mulig", hva nå enn det skal bety.

Ikke forvent å se Softy Lofty dukke opp i mobilbutikken med det første.

Easter Moai (Alle foto: Telecoms Korea)

Avbuet trykkskjerm

Et noe mer jordnært konsept er Easter Moai, som ifølge Pantech skal gjenspeile den "mangfoldige menneskenaturen". Utstyrt med en avbuet trykkskjerm, som følger telefonen hele veien rundt, og det som tydelig er snarveistaster for musikkspiller. I tillegg kommer utgang for hodesett, volumtaster og det som kan minne om inngang for minnekort.

Hvor talltastene er forblir et mysterium, men det kan vel tenkes at Pantech mener at trykkskjermen skal stå for tekstmeldinger og nummerinntasting.

Telefonen skal komme med en egen ladestasjon som virker å også fungere som høyttaler.

Coralliform Water - klikk for større bilde
Recy Q - klikk for større bilde

Resirkulering og sjøliv

Tredje konsept ut av Korea denne gang er Coralliform Water. Tydelig inspirert i form og farge av sjølivet, er baksiden nedskyvbar, og tastaturet kommer først til syne når telefonen er dratt ut. Uten at spesifikasjonene er kjent virker det som Coralliform Water skal ha trykkskjerm, kamera og komme iført utelunkkende i plast.

Siste konsept på tegnebrettet er Recy Q. Denne telefonen skal ha fulltastatur gjemt bak skjermen, i tillegg til berøringsfølsomme taster under skjermen. Merkelig nok virker Pantech å ha lagt til to "vinger" på siden av telefonen, som vi sliter litt med å forstå funksjonen til.

Denne telefonen skal kommme utelukkende iført resirkulerbare materialer.

20 studenter står bak

Telefonkonseptene er designet og utviklet av The Pantech Design Community, som består av 20 koreanske designstudenter. Selv om idéene virker å være tenkt ganske langt inn i fremtiden, sier Pantech spesifikt at modellene er noe de kunne tenke seg å satse på. Og hva hadde du forventet? Dette kommer tross alt fra landet der det selges telefoner med deksler i imitert menneskehud.

(Kilder: Unwiredview)

Les også
Roteskuffen din kan bli verdifull
Les også
Se Nokias nye konsept
Les også
Nyskapende konseptklokke
Les også
Vi har prøvd denne mobiltelefonen
Les også
Deler mobilen i to
Les også
Motorola-konsept erstatter kassamannen
Les også
Siste nytt fra Japan
Les også
Slik blir fremtidens mobiltelefon
annonse