Deler mobilen i to

Hvorfor er et veldig godt spørsmål. Men ingeniørene i Fujitsu mener at et konsept der mobilen er delt i to deler kan løse mange en av de større utfordringene man har på mobiltelefoner i dag: Plass. Plass til elektronikk på innsiden, og plass til taster og funksjoner på utsiden i brukervennlig størrelse.

Minner om HTC Shift

Konseptet minner litt om HTC Shift i grunntanken. Du har en et tastatur som du fester til en telefon med magnet. Så snart tangentbord og telefon møtes låses de sammen av magneten, og du kan få et fullt tastatur på en ellers "normal" telefon.

Forskjellen med konseptet fra Fujitsu er at delene er mer eller mindre like. Begge delene har trykkskjerm, der den ene skal fungere som tangentbord og den andre som skjerm når de er koblet sammen. All kommunikasjon mellom de to enhetene skal skje via Bluetooth.

Frakoblet vil kun den ene fungere som telefon, mens den andre skal fungere for eksempel som mp3-spiller, ifølge Fujitsu.

Bare i Japan

Telefonen er utviklet i samarbeid med den japanske operatøren NTT Docomo. Telefonen ble nylig vist frem på en elektronikkmesse, ikke overraskende, i Japan.

Om Fujitsu har videre planer for konseptet sier selskapet ingenting om. Men det er nok ikke utenkelig at denne idéen forblir på idéstadiet inntil fordelene med designen er bedre belyst.

(Kilde: Engadget)

Les også
Vi har prøvd denne mobiltelefonen
Les også
Spill piano på mobilen
Les også
Lanserer hete, nye Japan-mobiler
Les også
Her er robot-telefonen
Les også
Vanntette mobiler "pop" i Japan
annonse