Motorola-konsept erstatter kassamannen

Lei lange køer foran kassen? Du er ikke alene. Det nye fremtidskonseptet Motorola "Sparrow" fra anerkjente Yanko Design løser dette problemet på en elegant måte. I stedet for å gå til kassen, bærer du den like godt med deg.

Mobilt salgspunkt

"Sparrow" bygger nemlig på det som kalles MPOS, Mobile Point Of Sale, som fjerner behovet for betalingspunkt i en butikk. I stedet kan alle kunder sjekke pris via strekkoden eller RFID, legge til og betale varen med en egen liten enhet, i dette tilfellet "Sparrow". Når du så er ferdig å handle, har "Sparrow" lagret alle kortopplysninger, slik at du betaler med ett enkelt tastetrykk. Dermed er lange køer, sure ansatte og roting med småmynt historie.

Og for å kunne betale digitalt og trådløst trengs det naturligvis mobilnettstøtte. Derfor fungerer også "Sparrow" som en mobiltelefon også.

Selve enheten er formet som et lite smykke med berøringssensitive skjermer. Hva du skal med dette på baksiden er uvisst, men tastene i front er fjernet til fordel for en stor skjerm som dekker hele forsiden. "Sparrow" kan enten henges fast med en festeklipp eller en snor rundt halsen.

Hva øvrige spesifikasjoner og muligheter "Sparrow" har sier Yanko Design ingenting om.

Ikke til butikkene med det første

Siden "Sparrow" er et fremtidskonsept, er det relativt liten sjans for at vi får se den eller noe lignende i butikkhyllene med det første. Hva fremtiden derimot bringer er ikke godt å vite, men "Sparrow" kan være en pekepinn.

(Kilder: Yanko Design)

Les også
Nå skal telefonen erstatte kjæresten
Les også
Gjør deg klar for 4G
Les også
Styr mobilen med håndvifting
Les også
- Flere mobiler enn tannbørster
annonse