Siste nytt fra Japan

Toshiba W54T (Foto: KDDI)

Japan er, ikke uten grunn, kjent for å ligge lysår foran oss på mobilfronten. Slippet av sommerporteføljen er spesielt interessant, siden det da er et modellskred uten like. KDDI lanserte denne uken sine nyheter, og vi har plukket ut de tre mest spennende nyhetene fra catwalken i Tokyo.

Toshiba W54T
Denne skyvetelefonen har ikke bare et design som får vannet til å gå i munnnen. KDDI beskriver den også som en skikkelig underholdningsmaskin: "Get tipsy with great music and movie". Nevnte vi at kun et lite mindretall av alle japanere kan engelsk flytende?

Bak dekselet i ekte metall finner du en skjerm med oppløsning på hele 480 x 800 punkter. Det får "høyoppløste" skjermer på 240 x 320 her hjemme til å fremstå som svart-hvitt TVer i forhold.

Oppløsningen brukes til å briefe med menyer i full 3D, avanserte spill og avansert kamerasøker. Og tro det eller ei, denne skjermen har vært brukt i Japan i over et halvt år.

W54T har i tillegg et 3,2 megapikslers kamera. Ikke at dette er noe revolusjonerende i forhold til hva du får på kameratelefoner her hjemme, men tatt i betraktning at dette er "standard" i Japan, så sier det sitt.

W54T har også en funksjon kalt FeliCa, som lar deg bruke telefonen som VISA-kort. Nei, vi tuller ikke. Dermed er alt du trenger å gjøre å dra telefonen over betalingsautomaten. Så kan du heller la kortet ligge hjemme.

Sanyo W53SA (Foto: KDDI)

Sanyo W53SA
W53SA er neste telefon på vår "vi-gjerne-ha"-liste. Denne kan virker å være vinklet inn mot jenter spesielt, tatt designet i betraktning. Og med slagordet "I got a phone call from my boy friend during a shower. Its for the date tonight" burde det vel ikke være noe problem å få innpass hos denne brukergruppen.

Rent teknisk er W53SA ganske underlegen de to andre utvalgte. Skjermen for eksempel har en oppløsning på "bare" 240 x 400 punkter. Kameraet er også noe simplere, med oppløsning på bare to megapiksler.

Til gjengjeld kan W53SA sparke rimelig bra ved at den er delvis vanntett, har TV-mottaker og en nett liten OLED-skjerm på utsiden. Og det med en telefontykkelse på knappe 2 cm.

Casio W53CA (Foto: KDDI)

Casio W53CA
Sist ut er denne godbiten fra Casio. Selskapet vi kjenner for digitale klokker med 80-tallsdesign, keyboard og kamera står bak flere mobiltelefoner i Japan, blant annet W53CA.

Med setningen "I brought my friends together for a garden party" begynner W53CA showet med et 5,1 megapikslers kamera, som ifølge KDDI kan ta bilder helt på linje med vanlige digitalkamera. Kanskje derfor at W53CA også har merkenavnet "Exilim" i seg.

Skjermen er også rimelig overbevisende med oppløsning på 480 x 800 punkter, og kan i likhet med W54T skryte av menyer som beveger seg like dynamisk som helten i asiatiske Kung Fu-filmer. Ingen tvil om hvor inspirasjonen er tatt fra.

Og det stopper ikke der. Til tross for at W53CA er en kamskjellstelefon er den bare 1,8 cm tykk. Og på den tykkelsen får du i tillegg plass til microSD-kortplass, samt støtte for FeliCa.

Kommer til Norge?
Nei, disse telefonene kommer ikke til Norge. Som mye annet snop som lages i øst er telefonene spesiallaget for japanernes eget mobilnett og dermed umulig å bruke i det norske GSM-nettet. Så om du kunne tenke deg noen av funksjonene eller telefonene over, så er du pent nødt til å vente til Nokia og Sony Ericsson kommer med lignende funksjonalitet, eller flytte til Japan.

(Kilde: KDDI, Engadget Mobile)

Les også
Sony Ericssons nye gelébønne
Les også
Slik blir fremtidens mobiltelefon
annonse