Tek.no

Nyhet

Det nye gamingflaggskipet fra BenQ har hverken FreeSync eller G-Sync

Bruker sin egen skjermteknologi «DyAc» i stedet.

BenQ / Colourbox
11 Okt 2016 14:30

Du skal ikke undervurdere viktigheten av en god PC-skjerm – det er tross alt denne du sitter og stirrer på i timesvis hver dag. For de som sysler med dataspill, enten det er på hobbybasis eller profesjonelt, kan også en god skjerm sørge for en liten men viktig fordel i kampens hete.

BenQ

Nå har BenQ sluppet sitt nye spillskjerm-flaggskip: Zowie XL2735, og det er ingen tvil om at den er rettet mot nettopp gamere. Både utseendet og spesifikasjonene er ganske hissige, og skjermkantene har sågar avtagbare «skylapper» som skal kunne hjelpe på konsentrasjonen i stressende omgivelser.

DyAc-teknologien skal visstnok være bra...
BenQ

Som modellnavnet hinter til snakker vi om en 27-tommers skjerm, som da har en passende oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Oppdateringsfrekvensen er på 144 Hz, som jo også er forventet på en dyr gamingskjerm.

Bruker ny teknologi for klarere bilde

Noe som er ganske spesielt med BenQ Zowie XL2735 er at den hverken er utstyrt med AMD FreeSync eller Nvidia G-Sync. I stedet benytter den selskapets egen DyAc-teknologi, der DyAc er kort for «Dynamic Accuracy».

Dette skal sørge for et klarere og jevnere bilde, og vil således være et anstendig alternativ – i hvert fall ifølge BenQ selv.

– Høy oppdateringsfrekvens alene hjelper derimot ikke mot et av de største problemene i spill med raske bevegelser – uskarphet vil fortsatt være en utfordring. Det er her DyAc-teknologien gjør seg gjeldende på BenQ Zowie XL2735. Selv når du snur deg 180 grader på en brøkdel av et sekund, framstår alt fortsatt knivskarpt, og du kan ha fienden i siktet umiddelbart.

Dette lar Bo Cramer, administrerende direktør for BenQ Nordic, oss få vite i en pressemelding.

Skjermen kommer også med en ekstern boks som husker og lar deg velge kjapt mellom forskjellige profiler.
BenQ

Skulle DyAc vise seg å være like godt – eller bedre – enn AMDs og Nvidias teknologier vil spillerne tydeligvis stå friere til å velge grafikkort uten å måtte ta hensyn til hva slags skjerm de har. Eller for den saks skyld omvendt.

En annen teknologi som bør nevnes er «Black eQualizer», som gjør mørke partier i bildet lysere uten å «overeksponere» resten av bildet. Greia her er at du lettere skal kunne oppdage fiender som lusker i mørket.

Av tilkoblingsmuligheter har skjermen DVI, to HDMI, DisplayPort og 3,5 millimeters kontakter for lyd inn og ut. Mer informasjon finner du på produktets hjemmesider.

BenQ Zowie XL2735 har en veiledende pris på 7990 kroner.

Vi testet forgjengeren Zowie XL2730:
TEST: En knallgod spillskjerm for AMD-brukere >>>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Samsung slipper kurvet spill-skjerm med kvanteprikker
Les også
Acers nye skjermer lar deg sikte i spill med øynene
Les også
Slik ser verdens første gaming-bærbare med kurvet skjerm ut
Les også
BenQ XL2730Z: En knallgod spillskjerm for AMD-brukere
annonse

Les også