NyhetAcer Predator 21 X

Slik ser verdens første gaming-bærbare med kurvet skjerm ut

Dette beistet trenger fem vifter for å holde igang en Kaby Lake-prosessor og to GTX 1080-kort.

Berlin/Tek.no: Acer lanserte en rekke nye produkter på en pressekonferanse i Berlin i dag, i forbindelse med den store elektronikkmessen IFA.

Det produktet som kanskje vakte aller mest oppsikt var Acer Predator 21 X, som ifølge Acer er verdens første bærbare PC med kurvet skjerm.

Det var stor interesse blant de fremmøtte da Acer viste frem verdens første bærbare med buet skjerm.

Eller bærbar og bærbar. Dette monsteret av en maskin veier hele åtte kilo, så dette er altså en PC mer i den flyttbare kategorien.

Fem vifter og to grafikkort

Predator 21 X er en skikkelig kraftplugg av en bærbar PC, og kommer med Intels nyeste prosessorserie – 7. generasjon Core-prosessorer, med kodenavn Kaby Lake. Det er selvfølgelig en Intel Core i7 som vil bli benyttet i Predator 21 X – men Acer har foreløpig ikke spesifisert noe mer.

Grafikken besørges av ikke bare én – men to (!) – Nvidia GeForce GTX 1080-brikker i SLI. Med så mye krutt trengs det skikkelig kjøling, og PC-en er derfor utstyrt med hele fem kjølevifter. Tre av viftene er spesielt tynne «AeroBlade»-vifter i metall.

Buet 21-tommer og øyesporing

Den nye PC-en er flaggskipet i Acers serie med bærbare PC-er, og er som nevnt utstyrt med en 21-tommers buet skjerm. Skjermen benytter et IPS LCD-panel med oppløsning på 2560 x 1080 punkter, og ifølge Acer skal skjermen ha god innsynsvinkel, og den støtter Nvidia G-Sync.

Skjermen er buet.

Det er ikke bare buet skjerm som er spesielt med denne maskinen. Den kommer nemlig i tillegg med en øyesporingsteknologi som kalles Tobii. Løsningen er faktisk utviklet i Sverige, og kan ved hjelp av infrarøde sensorer og programvare gjøre PC-en i stand til å registrere hvor på skjermen du har festet blikket.

Øyesporingen kan brukes blant annet til å sikte i spill, eller for eksempel dukke bak et objekt bare ved å se på det. Dette er teknologi Acer også har tatt i bruk i en ny serie skjermer som også ble lansert på IFA.

Mekanisk tastatur

Acer Predator 21 X.

Tastaturet er i full størrelse, og benytter mekaniske Cherry MX-brytere. Det har RGB-belysning, og du kan faktisk endre fargene separat for hver eneste tast.

En annen spesiell ting er at du kan ta av det numeriske tastaturet og snu det opp ned. På baksiden skjuler det seg en berøringsplate (touchpad).

Ellers nevner vi at PC-en kommer med et 4.2-kanals lydsystem.

Acer sa ingenting om hvor mye Predator 21 X vil koste, og den blir ikke tilgjengelig før en gang i løpet av første kvartal 2017.

Se alle sakene fra IFA 2016 på vår samleside »

Fem vifter holder maskineriet noenlunde kjølig.

Vi har bare testet én bærbar PC med grafikk fra Nvidias 10-serie før:
O' hellige GPU-gud, for en spillytelse »

Les også
Spillbærbare med GTX 1070-grafikk: Du må ikke blakke deg for å få helt rå spillgrafikk
Les også
Denne lekre ultrabærbare fra Dell har blitt oppgradert
Les også
Slik er splitter nye Samsung Gear S3
Les også
Acers nye skjermer lar deg sikte i spill med øynene
Les også
Acers nye 13-tommer skal være verdens tynneste bærbare PC
Les også
Intel har sluppet Kaby Lake
Les også
Venter du på nye dingser? Nå blir det lanseringsfest i Berlin
Les også
Predator G1 er høy og tynn, men også stinn av krefter
Les også
Trodde du 144Hz-skjermer var raske? Denne øker med 100...
annonse