Til hovedinnhold

Toshibas HDTV-er får automatisk kalibrering

Toshibas nylig annonserte 2011-modeller vil som vi skrev få en automatisk kalibreringsfunksjon for farger, hvitbalanse og gamma.

Auto Calibration skal ved hjelp av en måleenhet og et innebygget kalibreringsssystem sørge for at Toshibas nyeste CEVO-baserte HDTV-er får optimal fargegjengivelse.

Denne funksjonen er 100 prosent automatisk og krever bare at man plasserer en måler foran skjermen sammen med et par trykk på fjernkontrollen. Systemet er brukervennlig og man behøver visstnok ikke å ha noen som helst erfaring med slik kalibrering fra før.

Følger filmstandard

Til venstre på bildet ovenfor kan man se måleenheten på skjermen, som viser et grått testmønster. På Toshibas skjermer finnes en rekke ulike testmønstre, og man kan dermed sjekke resultatet av kalibreringen i forhold til flere utgangspunkt.

Fargene skifter gradvis etter hvert som måleren har registrert dem i testmønsteret. Fargene korrigeres deretter hvis avvik blir oppfattet, og systemet skal i teorien sikre at fargene på skjermen blir vist ut fra samme standarder som finnes i profesjonelle filmproduksjoner.

Auto-kalibreringen støttes på serien ZL1 og modellene WL863N, YL863N, VL863N og UL863N. Pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

(Kilde: FlatpanelsDK)

annonse