Til hovedinnhold

Toshiba lanserer 4K-TV til jul

Japanerne får tilgang til 55-tommers drømmeoppløsning innen året er omme.

Sharp annonserte nylig at de skal slippe en 4K-TV til neste år, men nå tar Toshiba innersvingen på sin konkurrent og lanserer en 4K-TV allerede i desember.

4K er en betegnelse på en løst sammensatt gruppe av neste generasjons høyoppløselige videoformat, og kjennetegnes ved å ha rundt 4000 piksler horisontalt. Les mer om formatet på Wikipedia.

Viser også 3D

Den nye TV-en med LED-bakbelyst LCD-panel har fått navnet Regza 55X3 og har en størrelse på 55 tommer.

Oppløsningen er på 3840 x 2160 piksler – hele fire ganger så mye som Full HD 1080p.

I tillegg til dette vil TV-en ha muligheter til å vise brillefri stereoskopisk 3D. Oppløsningen i 3D-modus vil "bare" ha en oppløsning på 1280 x 720, også kjent som HD-Ready.

Videre har TV-en et kontrastforhold på 5000:1, en ny prosessor ved navn "Regza Engine Cevo Duo", en ansiktsgjenkjenningsfunksjon for optimal brillefri 3D-visning, Regza Link, fem digitale tunere, høyttalere med en effekt på 10 watt, fire HDMI-kontakter og to USB-kontakter.

Pris og tilgjengelighet

4K-TV-en blir for tiden vist på CEATEC-messen i Japan, og de som eventuelt måtte befinne seg i nærheten kan derfor dra og se på TV-en og dens 4K-oppløsning med egne øyne.

Toshiba planlegger å begynne å selge Regza 55X3 i Japan fra og med desember, med en veiledende utsalgspris fra cirka 69 000 kroner og oppover.

(Kilder: AV Watch, Toshiba)

annonse