Nyhet

Salg av brillefri 3DTV skuffer

Det har tidligere blitt hevdet at salg av 3DTV-er tar av i Japan, men nå kan flere nyhetskilder melde om at Toshibas brillefrie 3D Regza TV-er har solgt svakere enn forventet. Etter at TV-ene dukket opp på det japanske markedet for litt over én måned siden, har kun 500 enheter blitt solgt av 20-tommeren, mens tallene er enda lavere for 12-tommeren.

Masaaki Osumi, visepresident i Toshiba

Med dette har Toshiba åpenbart ikke nådd sitt mål om 1000 solgte enheter av hver modell i løpet av den første måneden – noe som tyder på at det rett og slett ikke er etterspørsel for såpass små skjermer for bruk innen film og TV. At 12-tommeren går for over 8000 kroner og 20-tommeren koster 16 500 hjelper antakelig ikke heller på kjøpslysten når man kan få mye bedre TV-er til samme pris.

Brillefri 3D likevel populært

Brillefri 3D-teknologi er likevel etterspurt på andre arenaer – hovedsaklig innen spill og mobiltelefoni. Nintendo 3DS, 3D-smarttelefoner og 3D-bærbare er blant enhetene som er populære, og suksessen her kan skyldes blant annet at skjermene er små fra før av, mens man muligens forventer seg større TV-skjermer.

På grunn av innsynsvinkel og annen problematikk er det dermed vanskelig inntil videre å få brillefri 3D på såpass store skjermer som vi har blitt vant til de siste årene. Men under CES i år viste Toshiba frem prototyper av større modeller med brillefri 3D på 56 og 65 tommer – så det er mulig at teknologien vil bli populær når størrelsen går opp.

(Kilder: 3DTV Reviewer, Akihabaranews, Bloomberg, CrunchGear, Engadget)

Les også
Toshibas HDTV-er får automatisk kalibrering
Les også
15 millioner vil ha 3DTV-er i 2012
Les også
Nå slipper du flimring på din 3DTV
Les også
Verdens letteste 3D-briller kommer i mars
Les også
Syk brillefri 3D-teknologi
Les også
– Aktiv lukker-3D helsefarlig
Les også
Brillefri 3D-OLED fra Sony
Les også
Større brillefrie 3D-TV-er
annonse