Til hovedinnhold

Så mye sparte de ved å bytte til Linux

Myndighetene i München går ut med tall etter å ha kastet Microsoft på dør.

Tim Wang, Larry Ewing, Simon Budig, Anja Gerwinski

I 2005 bestemte myndighetene i den tyske byen München seg for å kaste Microsoft og Windows på dør, og heller ta i bruk det frie operativsystemet Linux.

Over 11 000 datamaskiner fikk byttet operativsystem til Linux, og over 15 000 PC-er har skiftet ut Microsoft Office til fordel for gratisprogramvaren OpenOffice.

Etter en forespørsel fra et parti i det lokale byrådet, har bystyret nå lagt fram en 18-siders rapport med konkrete tall om hvor mye byen har spart på overgangen.

Millioner å spare

Ifølge rapporten har den tyske millionbyen spart nærmere 80 millioner kroner på å bruke Linux og OpenOffice kontra Windows og Microsoft Office.

I regnestykket har de sammenlignet med prisen på den mest aktuelle versjonen av Windows, som i dette tilfellet er Windows 7. Kostnadene ville gått på å motta nødvendige oppdateringer og lisenser fra det amerikanske selskapet, samt oppgradering av maskinvare og flytting av applikasjoner.

Prisen for Windows med Microsoft Office ville ha havnet på 85 millioner kroner.

Linux med brøkdel av prisen

Prisen for installasjon og drift av Linux er noe ganske annet. Fram til september 2012 har prosjektet kostet i underkant av 2 millioner kroner.

Dette er imidlertid ikke alle kostnadene tilknyttet prosjektet. Andre elementer, som for eksempel opplæring, ville ha kostet 162 millioner kroner i alle tilfeller.

Totalsummen for Windows og Microsoft Office ville ha kommet på 250 millioner kroner, mens Linux og OpenOffice har kostet mindre enn 170 millioner kroner.

Les hele rapporten til myndighetene i München på denne lenken.

Jobber du på en arbeidsplass som har gått over til Linux? Vet du om noen virksomheter som har gjort dette? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: The H)

annonse