TestApple MacBook Air 13"

Kan Apples slankeste fortsatt holde tronen?

Har fått ny prosessor for å holde forspranget til konkurrentene.

Innledning

Tidlig i 2008 kom den aller første generasjonen av MacBook Air på markedet. Den var lett og tynn, men ikke spesielt kjapp, og kostet dessuten langt mer enn de fleste var villige til å bruke på en bærbar datamaskin. Få kontakter og mangelen på optisk drev fikk også mange til å riste på hodet av Apples påfunn.

Men satsingen på dette relativt smale markedssegmentet gjorde at Apple fikk god trening i å bygge bærbare av denne typen. For to år siden kom en helt redesignet modell, og prisene ble justert. Folk ble langt mer interesserte, konkurrentene sperret opp øynene og Intel sparket i gang satsingen på såkalte ultrabooker.

Resultatet av dette har vi sett et par gode eksempler på tidligere i sommer. Med Samsungs 9-serie og Asus' Zenbook har vi sett at en bærbar slett ikke trenger å ha et eple på lokket for å være tynn, lett og lekker.

Men altså, tilbake til MacBook Air – Apples tynneste bærbare. Den kommer i to størrelser, da på 11,6 og 13,3 tommer. Selv om akkurat denne testen er av 13-tommeren, husk at de fleste av punktene også vil gjelde for lillebroren.

Spesifikasjoner -
Maskinvare -
Prosessor Intel Core i5-3427U (1,8 GHz, 3 MB cache)
Harddisk 128 GB SSD
Skjerm 13,3 tommer 1440 x 900 pikslers oppløsning Reflekterende kontrastbelegg
Optisk enhet N/A
Trådløs tilkobling 802.11a/b/g/n WiFi Bluetooth
Batteri 50 Wh, 7 timers oppgitt batteritid
Annet -
Størrelse 1,7 cm tykk
Vekt Datamaskin: 1,35 kg Strømforsyning: 200 gram
Pris 9990 kroner

Apple MacBook Air 13" kan også konfigureres med en 2,0 GHz Core i7-prosessor, 8 GB minne og opp til 512 GB SSD.

Utvendig har det ikke skjedd noe spesielt i forhold til forgjengeren – det er på innsiden at forandringene har funnet sted. Det viktigste her er overgangen til Intels "Ivy Bridge" prosessorgenerasjon og tilhørende integrerte grafikkløsning – noe vi blant annet også finner på de konkurrerende modellene fra Asus og Samsung.

En annen gladnyhet er at USB 3.0 endelig er på plass for Apples bærbare.

Bla om for å vite mer om nye MacBook Air.

Takk til Apple som bidro med testeksemplaret.