LG investerer massivt beløp i OLED-teknologi

Kan få prisene til å falle drastisk.

Det er liten tvil om at OLED-TV-ene har hatt en en lang og trang fødsel. LG er blant dem som omsider har vist frem en modell, men når det gjelder masseproduksjon har signalene fra produsentene vært både motstridende og tvetydige.

Nå kan det imidlertid se ut som om LG har tenkt å brette opp ermene for alvor og sveive i gang fabrikkmaskinene. Dette kan lede til at de svært mye omtalte OLED-apparatene kommer ut på forbrukermarkedet med overkommelige prislapper.

Storsatsing på masseproduksjon

Nå melder nemlig LG at selskapet spytter inn hele 706 milliarder sørkoreanske won, cirka 3,6 milliarder kroner, i en splitter ny produksjonslinje. Den skal installeres i det såkalte P9-anlegget i byen Paju i Sør-Korea.

Det blir sannsynligvis OLED-skjermer av denne typen LG nå skal masseprodusere.Foto: Hardware.no

Produksjonslinjen skal være i stand til å håndtere et månedtlig inntak på hele 26 000 glassplater, noe som betyr en potensiell produksjonskapasitet på 156 000 55-tommers skjermer i måneden.

Skjermene vil være utstyrt med WRGB-teknologien, det vil si at panelene har én ekstra hvit piksel, noe som gir en mer presis fargegjengivelse.

Ifølge LG starter investeringene i løpet av første kvartal i år, og masseproduksjonen skal etter planen begynne en gang i løpet av første halvdel av 2014.

Som vi rapporterte tidligere fikk LGs første forbrukermodell, 55EM970V, en lettere avskrekkende pris på 90 000 kroner. Det er imidlertid rimelig å anta at den økte produktiviteten som følge av investeringene vil medføre et betydelig priskutt etter hvert.

Lurer du på hvor herlig bildet fra en OLED-TV egenlig er?
Les vår sniktitt av den første OLED TV-en »

(Kilder: LG, WhatHiFi, Engadget)

Les også
Disse TV-ene kommer fra LG i år
Les også
Nå kan OLED-TV-er endelig bli mye billigere
Les også
Mener at plasma-TV-er ikke er døde ennå
Les også
OLED skal skyte i været
Les også
Her er LGs laser-TV på 100 tommer
Les også
Så mye vil den første OLED-TV-en koste
Les også
Nå kommer endelig OLED-TV-ene i salg
Les også
TV-produsenter retter fokuset vekk fra OLED
Les også
– Samsung på vei med ny OLED-serie
Les også
– OLED-TV er utsatt i lang tid
annonse