Til hovedinnhold

Her er LGs laser-TV på 100 tommer

Frir til hjemmekino-fantastene.

For å oppnå en fullverdig hjemmekino-opplevelse må man gjerne ty til projektorer, som gir en større bildeflate enn TV-er. Koreanske LG har nå vist frem en ny tilnærming til projektorteknologien i form av en innretning de har kalt «laser-TV».

Vi fikk en kjapp titt på LGs nye vidunder på CES-messen i januar. Under en begivenhet i Dubai nylig ble apparatet på nytt demonstrert, noe som har gitt oss litt flere detaljer om produktet.

Kompakt løsning

Den såkalte laser-TV-en, som visstnok hatt fått navnet Hecto, består altså av en projektor-enhet og en skjerm på solide 100 tommer. Det spesielle med projektoren er at den kan plasseres kun 22 tommer, eller cirka 56 centimeter, fra skjermen.

Projektorenheten.Foto: LG

Dette skal gjøre løsningen vesentlig mer kompakt og praktisk enn vanlige projektorløsninger. Dette er mulig ved hjelp av en «spesialutviklet» lyspære som LG ikke sier så mye om, annet enn at den i motsetning til konvensjonelle pærer ikke bruker kvikksølv.

I tillegg har den visstnok en levetid på høyst brukbare 25 000 timer, som ifølge selskapet er fem ganger lenger enn kvikksølv-baserte lamper. Oppløsningen er for øvrig på 1080p.

Stilfullt design

Selve skjermen har ifølge LG en minimalistisk og stilren utforming, hvor et av designgrepene er at skjermen er svakt buet. Den er også antireflekterende, og på lydsiden finner man to innebygde høyttalere på 10 watt som har støtte for såkalt virtuell surroundlyd.

Hecto er hovedsakelig myntet på heimen, men med tanke på skjermstørrelsen bedyrer LG at den også er velegnet til annet bruk, for eksempel til videopresentasjoner eller konferanser.

LG har foreløpig ikke sagt noe om pris og tilgjengelighet for sitt nye produkt. For mer informasjon kan du gå til produktsidene.

Den nye 4K-oppløsningen kan også gi store skjermer:
LG lanserer en 84-tommers 4K-TV med en heftig prislapp »

(Kilde: Pressemelding)

annonse