Til hovedinnhold

Mobilfest for Paypal

Mobilbetaling med Paypal økte med 250 prosent i 2012.

Betalingsformidleren PayPal har overgått selv sine egne forventninger når det gjelder betaling med mobil i 2012.

I begynnelsen av året spådde selskapet at betaling utført via mobil kom til å øke til ti milliarder dollar. Ved årets slutt var det imidlertid klart at PayPal-kundene hadde brukt mobilen til å gjennomføre betalinger til en verdi på 14 milliarder dollar.

Det er en økning på småpene 250 prosent fra året før, da mobilbetaling utgjorde fire millioner dollar.

Nordmenn handler mest

PayPal har i dag 123 millioner aktive brukere, og formidlet 692 millioner betalingstransaksjoner via nett og mobil fra oktober til desember.

Innenfor betalingsbransjen er det viktig å «eie» transaksjonen, sa salgssjef Daniel Aronowitsch i PayPal til Mobilen.no da han besøkte Norge i september.

Ifølge Aronowitsch ligger Skandinavia langt foran land lenger syd i Europa når det gjelder mobile betalingstransaksjoner, og nordmenn er de som handler mest og dyrest.

PayPals ambisjon er å være kundens digitale lommebok, uansett om man handler på nett, kjøper billett på trikken eller et par sko i butikken. I enkelte butikker i London kan man allerede teste ut mobilapplikasjonen PayPal InStore, i tillegg til at selskapet jobber med å utvikle på flere forskjellige plattformer.

Les mer her: - Norge er svært interessant for PayPal

annonse