Til hovedinnhold

PayPal tester mobilbetaling med ansiktsgodkjenning

Nå skal du slippe passord og PIN-koder.

Betalingsselskapet PayPal har startet et prøveprosjekt i Storbritannia, for å se om det går an å gjøre det enda enklere å betale via mobilen i butikkene. Det skriver Cnet.com.

Les også: Norge er svært interessant for PayPal

Løsningen fungerer ved at kundene via PayPal-appen på mobilen kan se en oversikt over hvilke butikker i nærheten som aksepterer mobilbetaling. De kan da «sjekke inn» i en butikk ved å trykke på navnet på butikken, og deretter betale for en vare for å trekke et symbol nedover på skjermen. Bilde og navn på kunden dukker da opp i betalingsløsningen til butikken, som trykker på bildet for å gjennomføre betalingen.

Raskere betaling

Fordelen med løsningen er at kunden slipper å måtte huske PIN-koder eller passord, og butikkeieren kan selv verifisere at det faktisk er eieren av PayPal-kontoen som står foran kassen. Etter at betalingen er gjennomført vil det dukke opp en varsling på kundens telefon.

– Vi har brukt PayPals innsjekkingstjeneste i flere måneder, og synes den er veldig effektiv, sier Richard Garcia i Cook & Garcia – et serveringssted som er med i prøveprosjektet.

Garcia mener betalingstransaksjonene går mye raskere med denne metoden, og at det er en stor fordel at kundene slipper å måtte ha med seg betalingskort eller kontanter. Kassakøene blir også kortere, sier Garcia.

PayPal venter at mer enn 2000 forretninger vil ta i bruk PayPal-betalinger innen utgangen av 2013.

I løpet av 2012 ble det gjennomført betalinger verdt 14 milliarder dollar via PayPal på mobiltelefoner. Det er en økning på 250 prosent fra året før.

Les også: Svensk mobilbetaling: – Vi er ikke en fiasko!

Her kan du se PayPals egen video som forklarer hvordan løsningen fungerer:

(Kilder: Cnet.com, PayPal UK)

Les også
Nå kan du kjøpe McDonalds-burger med mobilen
Les også
Vil selge dine kjøpevaner
Les også
Disse slåss om din mobile lommebok
Les også
Facebook tester mobilbetaling
Les også
Denne appen erstatter bankkortet ditt
Les også
Mobilfest for Paypal
Les også
– Norge er svært interessant for PayPal
Les også
– Operatørenes eneste mulighet
annonse