Til hovedinnhold

PayPal tester mobilbetaling med ansiktsgodkjenning

Nå skal du slippe passord og PIN-koder.

PayPal (fra YouTube-video)

Betalingsselskapet PayPal har startet et prøveprosjekt i Storbritannia, for å se om det går an å gjøre det enda enklere å betale via mobilen i butikkene. Det skriver Cnet.com.

Les også: Norge er svært interessant for PayPal

Løsningen fungerer ved at kundene via PayPal-appen på mobilen kan se en oversikt over hvilke butikker i nærheten som aksepterer mobilbetaling. De kan da «sjekke inn» i en butikk ved å trykke på navnet på butikken, og deretter betale for en vare for å trekke et symbol nedover på skjermen. Bilde og navn på kunden dukker da opp i betalingsløsningen til butikken, som trykker på bildet for å gjennomføre betalingen.

Raskere betaling

Fordelen med løsningen er at kunden slipper å måtte huske PIN-koder eller passord, og butikkeieren kan selv verifisere at det faktisk er eieren av PayPal-kontoen som står foran kassen. Etter at betalingen er gjennomført vil det dukke opp en varsling på kundens telefon.

– Vi har brukt PayPals innsjekkingstjeneste i flere måneder, og synes den er veldig effektiv, sier Richard Garcia i Cook & Garcia – et serveringssted som er med i prøveprosjektet.

Garcia mener betalingstransaksjonene går mye raskere med denne metoden, og at det er en stor fordel at kundene slipper å måtte ha med seg betalingskort eller kontanter. Kassakøene blir også kortere, sier Garcia.

PayPal venter at mer enn 2000 forretninger vil ta i bruk PayPal-betalinger innen utgangen av 2013.

I løpet av 2012 ble det gjennomført betalinger verdt 14 milliarder dollar via PayPal på mobiltelefoner. Det er en økning på 250 prosent fra året før.

Les også: Svensk mobilbetaling: – Vi er ikke en fiasko!

Her kan du se PayPals egen video som forklarer hvordan løsningen fungerer:

(Kilder: Cnet.com, PayPal UK)

annonse