Til hovedinnhold

– Vi skal bli størst på mobilbetaling

Danske Unwire kjøper billettselskap.

Visa

Det danske selskapet Unwire kjøper opp det svenske billett- og valideringsselskapet InMoDo. Oppkjøpet inngår i Unwires ambisjoner om å bli ledende på løsninger for mobil betaling i det europeiske markedet. Det skriver Unwire i en pressemelding.

– Mange konkurrerer om å bli størst innen mobile betalinger. Med kjøpet av InMoDo tar vi et stort steg mot å nå våre ambisiøse vekstmål. Uavhengig av plattform kan vi levere den mest fullstendige og sikre mobile billett- og betalingsteknologien, sier administrerende direktør Gregor Bieler i Unwire.

Unwire og InMoDo tilbyr betalingsløsninger og løsninger for billetter og rabattkuponger til bransjer som bank, detaljhandel, transport og telekommunikasjon.

Ifølge Unwire genererer selskapet betalingstransaksjoner til en verdi av over en milliard norske kroner i året. Siden selskapet er i forretningsmarkedet, er de ifølge Unwire ikke i konkurranse med mer forbrukerrettede aktører som Google og PayPal.

Støtter mange ulike valideringsmetoder

Oppkjøpet gir Unwire tilgang til InMoDos såkalte One Stop Validation (OSV) -valideringsteknologi, som skal gjøre det mulig å lese og validere alle typer billetter på en flerfunksjonsskanner som leser optiske billetter (tekstbaserte SMS-koder og strekkoder), billetter basert på RFID og NFC, samt kuponger.

Unwire håndterer i dag 2,5 millioner skandinaviske buss- og togreisende, og forventer en vekst på 40 prosent i 2013. I tiden fremover kommer selskapet til å gå inn i nye markeder utenfor Norden, blant annet med investeringer i Tyskland, USA, Sveits, Russland og Italia.

– Global transportindustri er interessant for oss. Smarttelefonene har skapt en enorm etterspørsel etter mobile billettløsninger fra transportselskaper og passasjer. De er opptatt av å få en rask, enkel og sikker billettløsning uten pengerot og billettkøer, sier Bieler.

Verdien på oppkjøpet er ikke offentliggjort.

Les også: – NFC-betaling kommer neste år

annonse