Til hovedinnhold

Det skal bli enklere å betale via mobilregningen

Telenor inngår samarbeid med mobiloperatøren Telefónica.

Kurt Lekanger, Mobilen.no

Samarbeidet med Telefónica innebærer at Telenors API-er (programmeringsgrensesnitt) blir tilgjengelige via Telefónicas såkalte BlueVias-plattform. Denne plattformen er designet for utvikling og markedsføring av apper til mobiltelefoner.

Tanken er at du enklere skal kunne betale for apper i for eksempel Google Play, uten å måtte taste inn kredittkortnummer eller bruke andre tungvinte løsninger. I stedet skal du betale via telefonregningen.

Ifølge Telenor er dette et ytterligere steg på veien i arbeidet med å skape enkle og fleksible mobile betalingsløsninger for Telenors kunder.

"Telenor slutter seg til BlueVia-plattformen som en likeverdig partner, og vi oppfordrer samtidig andre telekom-aktører til å bli med i samarbeidet", skriver Rolv-Erik Spilling i Telenor Digital i en pressemelding.

Avtaler med Facebook, Microsoft og Google

Telenor har tidligere annonsert en avtale med Google Play, og nå har de også inngått en avtale med Microsoft og Facebook. Via avtalen med Google kan kundene betale for apper i Googles appbutikk, via mobilregningen, skriver vårt søsternettsted Inside Telecom. Det vil ta litt lenger tid før integrasjon mot Facebook og Microsofts løsninger er klare.

Telenor og Telefónica vil samarbeide om utrulling av plattformen på tvers av de to selskapenes kundebaser, og skriver i pressemeldingen at de er enige om at enkel betaling via mobilregningen vil bidra til økt bruk og nedlasting av mobilt innhold, for eksempel apper.

Denne typen betalingsløsninger er spesielt relevante i markeder der betalingsløsninger via bank og kredittkort ikke er like utviklet.

"Kundene viser i større grad interesse for å betale for innhold over telefonregningen framfor via eksempelvis kredittkort. Operator billing gjør det også enklere for utviklere å tjene penger på innholdet de lager. For oss er det viktig å tilby løsninger i så mange kanaler som mulig", sier Rolv-Erik Spilling i Telenor i pressemeldingen.

Les også: Etablerer felles selskap for mobilbetaling

(Kilder: Pressemeldling og Inside Telecom)

annonse