Til hovedinnhold

Sonys spennende konsept blir realitet

Oppdatert; Lar deg bruke vanlige objektiver med mobiltelefonen.

Sony / Shutterstock

Ryktene som gikk for en ukes tid siden om at Sony hadde et spennende produkt på vei, viser seg nå å holde vann. Sony trekker nemlig to nye produkter i QX-serien opp av hatten, som fra før inneholder både QX10 og QX100, melder TechCrunch.

De to nye modellene har fått navnene Sony QX1 og Sony QX30, og begge er myntet på deg som vil bruke mobiltelefonen som kamera. Har du noen Sony-objektiver liggende kan bruksområdet øke ytterligere.

Sony QX1

Sony QX1.Foto: Sony

Sony QX1 er nemlig et feste som lar deg ta i bruk dine eksisterende Sony-objektiver med både E- og A-fatning. Med sistnevnte må du dog ha et adapter i tillegg. På denne måten kan QX1 gi deg nye muligheter til å ta bilder med mobiltelefonen.

Under skallet på Sony QX1 finner vi en APC-C-bildebrikke, som ofte blir brukt i mange speilreflekskameraer. Denne gir deg en oppløsning på maksimalt 20,1 megapiksler å rutte med.

For å holde styr på bildekvaliteten bruker QX1 Sonys egne Boinz Z-bildeprosessor, som ifølge selskapet skal gi deg bilder med mindre støy under dårlige lysforhold.

Sony QX30

Sony QX30.

Sammen med QX1 slipper også Sony QX30. Objektivet på QX30 dekker et stort zoomområde, hele 30x. Vidvinkelen er oppgitt til 24 millimeter, mens den på full zoom tilsvarer hele 720 millimeter.

For å gjøre det enklere å ta bilder med så mye zoom, har QX30 en innebygget bildestabilisator. Skulle det imidlertid bli snaut med 30x zoom, har den også en digitalzoom-funksjon som strekker seg helt opp til 60x.

Sony QX30 har en maksimal skuddrate ved stillbilder på 10 bilder per sekund, mens den kan friste med 60 bilder i sekundet dersom du tar opp film i full HD. Objektivet har forøvrig en lysstyrke på 3,5 til 6,3, avhengig av hvilken brennvidde du bruker.

Når kommer de?

De to nye produktene til Sony er unektelige noe som faller litt mellom to stoler, og kanskje er dette noe som får trofaste speilrefleksbrukere til å ta i bruk mobilen.

I skrivende stund er det ventet at QX1 og QX30 kommer i salg i slutten av september. Den veiledende prisen er oppgitt til 2500 kroner for QX1, hvilket er det samme du må betale om du heller ønsker deg et eksemplar av QX30 i stedet.

Ønsker du likevel få beskjed når de er på plass i butikkhyllene, og ikke minst hvem som tilbyr dem til den beste prisen, kan du sette opp et prisvarsel nedenfor. Da sender vi deg en e-post så fort de dukker opp som tilgjengelige i vår prissøketjeneste Prisguide.

Vil du vite mer om hva QX-serien dreier seg om?
Her kan du lese vår sniktitt av QX10 og QX100 »

(Kilde: TechCrunch)

annonse