Til hovedinnhold

– Sony vil la deg bruke dine vanlige objektiver på mobilen

Nytt tilskudd til serien med klips-på-objektiver skal være underveis.

Sony QX1.Foto: Sony / Sonyalpharumors.com

I fjor høst lanserte Sony ett av de mest spesielle kameraene vi har sett noensinne; Sony Cybershot DSC-QX10 og DSC-QX100. Dette var et kamera med forholdsvis avansert optikk som kunne festes utenpå en vanlig smartmobil, og som kommuniserer trådløst med telefonen via Bluetooth.

Nå ser det ut til at Sony planlegger å annonsere andre generasjon av dette kameraet, antagelig på en pressekonferanse allerede i dag – 3. september. Det hevder nettstedet Sonyalpharumors.com, som har fått tak i det som skal være de offisielle pressebildene.

Den nye løsningen, Sony QX1, tar konseptet med semiprofesjonelle objektiver for smartmobiler enda et hakk videre. Nå skal du nemlig kjapt og enkelt kunne feste Sonys vanlige kameraobjektiver (Sony E-mount) på en festebrakett som festes på telefonen. Dermed skal alle objektiver som passer til Sony NEX-serien kunne brukes.

Større bildebrikke

Hvis opplysningene på Sonyalpharumors stemmer, vil Sony QX1 ha en vesentlig større bildebrikke enn de som sitter i QX10 og QX100.

QX1 skal ha en såkalt APS-C-bildebrikke, som har samme størrelse som den som finnes i mange rimelige speilreflekskameraer. En større bildebrikke er en fordel blant annet når en skal ta bilder i svakt lys, og gir ofte mindre bildestøy på bilder tatt i lite lys.

QX1 skal ellers ha en innebygget blits. I tillegg til at du kan feste objektivet – eller objektivfestet, om du vil – på telefonen, vil du også kunne bruke det ved siden av telefonen. Du kan for eksempel feste QX1 på et stativ, og så bruke mobiltelefonen som «fjernkontroll» og bildesøker innenfor rekkevidden av Bluetooth.

Vi vet antagelig mer om QX1 etter at Sony har holdt sin pressekonferanse. I mellomtiden kan du se flere bilder hos Sonyalpharumors.com.

Vi har prøvd forgjengerne QX10 og QX100:
Et slikt kamera har du aldri sett før »

På denne siden finner du alle våre saker fra IFA 2014 »

Mer om
annonse