Til hovedinnhold

Endelig kan du sortere venner på Facebook

Ny og automatisk funksjon begynner å rulles ut.

En av de viktigste egenskapene til Google+ er at man kan sortere sine kontakter i såkalte sirkler og dermed lett kontrollere hvem man vil dele hva med på det sosiale nettstedet.

Facebook har tidligere gjort endringer som likner på sin Google-rival. Nå ser det ut til at de også vil starte å sortere Facebook-"venner", men dette vil foregå automatisk via det de kaller "smartlister".

Tre kategorier

Det sosiale nettverket har begynt med testing og lar utvalgte brukere få tilgang til den nye funksjonen. Det var nettsideutvikleren Nick Starr som først oppdaget funksjonen og postet om det på sin Twitter-konto – med skjermbilder i tillegg.

Smartlister vil automatisk gruppere dine kontakter etter følgende kriterier:

  • Folk du jobber med
  • Folk du har gått på skole med
  • Folk som bor innen 80 km fra deg

Akkurat som med Google+ kan man benytte seg av ulike smartlister til å velge hvem man vil dele spesifikt innhold med på Facebook, eller hvem man vil se innhold som statusoppdateringer fra.

Fremhever Venneliste

I tillegg vil Facebook gjøre funksjonen som heter "Venneliste" (Friend List) mer klar for brukere flest, ettersom dette er en eldre funksjon som svært få tydeligvis vet om.

Her vil man få gruppene "Nære venner", "Bekjente" og "Begrensede", som man også kan bruke til å styre hvem man vil dele hva med og så videre.

Din mening

Liker du den nye endringen til Facebook? Visste du om Venneliste-funksjonen? Syns du de kunne ha gjort filtreringen av kontakter enda bedre? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilder: TechCrunch, ZDNet)

Les også
Se hvem som har fjernet deg som venn på Facebook
Les også
Nå kan du dele «alt» på Facebook
Les også
Slik blir du klar for nye Facebook
Les også
– Facebook skal avsløre supernyhet
Les også
Al Gore vil ha Twitter- og Facebook-kontoen din
Les også
Facebook vil lage musikk-tjeneste
Les også
– Hjelp, jeg har for mange Facebook-venner
Les også
Facebook når ny milepæl
Les også
Facebook etterligner Google+
Les også
– Derfor blir Google+ en suksess
annonse