NyhetFacebook vil lage musikktjeneste

Facebook vil lage musikk-tjeneste

Skal kanskje samarbeide med Spotify.

Facebook har annonsert at de vil lage en musikktjeneste for streaming av musikk.

Ny utfordring

Den nye tjenesten vil bli avslørt under F8-utviklerkonferansen den 22. september. Facebook sier de allerede har en god posisjon i markedet for sosiale nettverk, onlinespilling og reklame, og har nå lyst til å prøve seg på musikk.

Musikktjenesten vil imidlertid ikke bli laget på egenhånd, og Facebook sier de vil jobbe tett med en tredjepart. Akkurat hvem de vil jobbe med er fortsatt usikkert, men allerede i mai kunne vi melde at Spotify og Facebook snakket om et musikksamarbeid. Nå har det svenske selskapet blit enda mer populært, og blant annet USA har også fått tilgang til Spotify. Antageligvis vil Facebook se etter enda flere samarbeidspartnere, og tjenester MOG (en online musikktjeneste med månedlig abonnement) og Rdio (enda en online musikktjeneste) er begge gode kandidater, ifølge Business Insider.

Røper alt om to uker

MOG har allerede sterke koblinger til Facebook, og lar blant annet brukere «like» sanger i programmet, slik at de dukker opp på Facebook. Denne informasjonen blir videre brukt for å anbefale musikk til andre venner i MOG, slik at de kan finne ny musikk å lytte til.

Akkurat hvem som vil stå bak Facebooks musikktjeneste og hvordan den vil fungere er altså usikkert, men Facebook lover mer informasjon den 22. september.

Les også: Facebook grisebanker konkurrentene

(Kilde: Business Insider)

Les også
Google lanserer iTunes-rival med 13 millioner sanger
Les også
Spotify snur etter klager
Les også
Færre pirater takket være Spotify
Les også
Svenskene flykter fra Spotify
Les også
– Facebook skal avsløre supernyhet
Les også
Få banningen tilbake i Spotify
Les også
Nå kommer Spotify til bilen
Les også
Endelig kan du sortere venner på Facebook
Les også
Er dette Spotifys nye konkurrent?
Les også
Facebook når ny milepæl
Les også
Kun 20 minutter Spotify i døgnet
annonse