Nyhet

– Hjelp, jeg har for mange Facebook-venner

Os-ordfører Terje Søviknes fortviler fordi over 500 personer ikke får lov til
å bli hans venn.

En skulle kanskje ikke tro at det største problemet i verden var at en ble for populær som kommunepolitiker, men Os-ordfører Terje Søviknes har havnet i den situasjonen at han rett og slett har for mange venner i forhold til det Facebook tillater.

Vil være til stede på sosiale medier
Søviknes - som tirsdag har vært gjesteredaktør i Nettavisen - er opptatt av å være aktiv på sosiale medier, og mener det er helt essensielt i for en politiker å holde kontakt med folk på denne måten.

Men det amerikanske selskapet har bestemt at en privatperson ikke kan ha flere enn 5000 venner. For folk flest er det mer enn nok, men for kjente personer som ønsker å slippe offentligheten nær inn på seg, blir det bare småtterier.

For mange venner
I skrivende stund har Søviknes 4934 venner - og langt over 500 på venteliste. Det er 500 personer som ikke får lov til å bli venn med Fremskrittspartiets klart mest profilerte lokalpolitiker.

Med det har han flere kontakter på Facebook enn partiledere som Knut Arild Hareide, Liv Signe Navarsete og Trine Skei Grande - men har et godt stykke opp til Jens Stoltenberg som har godt over 250.000 'likes' på sin ikke-private Facebook-side.

Les også: Kongen av Facebook, men...

- Jeg får noen henvendelser fra folk etter at de har sendt en forespørsel, der de sier «åh, er ikke jeg god nok for deg jeg altså», sier Søviknes til Nettavisen.

Og denne 5000-venners-grensen er ikke bare-bare. Det finnes en rekke eksempler på at folk rett og slett har blitt kastet ut av Facebook for å ha brutt grensen, og det er opprettet en rekke grupper - på Facebook - for å få fjernet 5000-grensen.

Les også: Kastet ut av Facebook

En grense det ikke flyttes på
Facebook på sin side står på sitt: De mener at en ikke skal legge til venner som en ikke kjenner personlig, og gir til og med den beskjeden hver gang du forsøker å legge til en ny person som din venn.

Facebook vil ikke at du skal bli venner med folk du ikke kjenner.

«Siden profiler er ment for individer, er de ikke passende for å møte dine forretningsbehov. 'Sider' tilbyr mer robuste funksjoner for organisasjoner, forretninger, merkevarer og offentlige personer», skrive Facebook på sine sider

Tør ikke konvertere før valget
- Jeg har fått beskjed om at det nå skal være mulig å konvertere profilen til en «page», og dermed få overført alle venner til «likes», men jeg tør ikke å risikere 5000 venner nå rett før valget, sier Søviknes, som allerede har sittet 12 år som ordfører.

Han angrer nå litt på at han ikke har opprettet en offentlig profil tidligere, og sier at han vil gjennomføre prosessen etter valget.

- I mellomtiden håper jeg folk har forståelse for at jeg ikke aksepterer venneforespørslene, avslutter Søviknes.

Om du skulle være i den uheldige situasjonen å ha for mange venner, kan du selv konvertere din egen profil fra denne siden. Dette er noe som i utgangspunktet ikke kan reverseres, og i prosessen er det bare venner og profilfoto som blir flyttet.

Les også
Stadig flere sletter venner på Facebook
Les også
Se hvem som har fjernet deg som venn på Facebook
Les også
Send Facebook-meldinger etter din død
Les også
Slik blir du klar for nye Facebook
Les også
– Facebook skal avsløre supernyhet
Les også
Al Gore vil ha Twitter- og Facebook-kontoen din
Les også
Endelig kan du sortere venner på Facebook
Les også
Nå åpnes pornodomenene
Les også
Facebook etterligner Google+
Les også
Seks håpløse Facebook-tabber
Les også
– Bruk sosiale medier i politikken
Les også
– Anonymous skal knuse Facebook
Les også
Google+ fisker etter kjendiser
annonse