Til hovedinnhold

Opera Mobile blir gratis

Mange har ventet lenge på at Operas mobile nettlesere skulle komme i ny versjon. Prøveversjoner har vært ute en stund, men Opera Mobile 10 og Opera Mini 5 er endelig ute av beta-periode og kan lastes ned fra Operas nettsider.

Versjonene det dreier seg om er Opera Mobile 10 for Symbian S60 og Windows Mobile, samt den vanlige Java-baserte utgaven av Opera Mini 5. Opera Mini 5 for Android og Windows Mobile er fortsatt i Beta.

Helt gratis

Blant de store nyhetene med denne lanseringen er at Opera Mobile i fullversjon, som på PC, blir gratis til nedlasting og bruk. Tidligere har Opera Mobile kostet penger utenfor en viss prøveperiode, mens Opera Mini har vært gratisalternativet.

Ved dagens nettleserlansering sier Opera i pressemeldingen at de har lagt siste hånd på sin mobile nettleserduo, der fokuset er å gi den best tenkelige internettopplevelsen på en mobil enhet. Selskapet har også hatt et ønske om å gjøre opplevelsen mest mulig lik på tvers av forskjellige enheter.

Mye funksjonalitet og lave kostnader

Ifølge Opera-sjef Lars Boilesen har selskapet fokusert på de viktigste egenskapene for deres fler enn 50 millioner brukere. Disse egenskapene er hastighet, funksjonalitet på linje med det man finner på vanlig PC og lave datakostnader.

(Kilde: pressemelding)

annonse