Til hovedinnhold

Ingen Firefox til Windows-telefoner ennå

Uten tilgang til de underliggende systemene har ikke Mozilla lenger mulighet til å fortsette utviklingen av nettleseren Firefox til Windows Phone 7. Systemene som i første omgang blir tilbudt for det nye Windows-systemet er Silverlight og XNA. Dette melder Stuart Parmenter, leder for mobilteknisk utvikling i Mozilla i sin blogg.

Les også vår sniktitt på Windows Phone 7

Mozilla stanser derfor utviklingen, inntil Microsoft gjør tilgjengelig et utviklingsverktøy av typen NDK (Native Development Kit), som vil gi dem den tilgangen de behøver for å fortsette sitt arbeid med Firefox.

Det å ha tilgang til NDK gjør at utviklerene kan sette sine programmer i samsvar med det systemet de skal kjøres på. Hvis man ikke har tilgang til dette ender man opp med at programmene hverken blir like raske eller kraftige som systemet de kjører på.

Det blir heller ingen videre satsing på Firefox til dagens Windows Mobile-plattformer. Enn så lenge fortsetter Mozilla med utviklingen av sin nettleser til andre operativsystemer, og legger vekt på å få frem gode løsninger til både Android og Maemo.

Les mer om Windows Phone 7 i vårt nettmøte med Microsoft her.

(Kilde: Stuart Parmenter)

annonse