Nyhet

Opera Mini gjør rent bord

Opera Mini har hatt en eventyrlig suksess siden den dukket opp på markedet. Den lille raske nettleseren ble offisielt lansert i 2006, og har nå rukket å opparbeide seg 50 millioner aktive brukere.

Dette er et ganske høyt tall ettersom det reflekterer brukere som faktisk benytter internett på mobilen med Opera Mini som nettleser, i motsetning til de som bare har installert nettleseren uten å bruke den.

Økningen i antall brukere er voldsom. I januar 2009 talte Opera Minis aktive brukere 20 millioner, et tall som fortsatt er ganske imponerende. Økningen på et år er altså på 30 millioner aktive brukere, eller 150 prosent.

- Bare starten

- Vi verdsetter at det er mange mennesker i land med redusert infrastruktur som får anledning til å bruke nettet med Opera Mini, og er ydmyke overfor det faktum at millioner av mennesker bruker oss til enhver tid. Men vi skal vokse videre, og femti millioner er bare starten. Det sier Pål Unanue-Zahl, pressetalsmann i Opera Software, til Amobil.

Opera mini har økt kraftig for hvert år som har gått siden lanseringen. Opera Minis 20 millioner aktive brukere ved inngangen til fjoråret var en økning på 160 prosent fra året før. Og før det igjen var økningen fra foregående år på mer enn 300 prosent.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Opera Mini 5 sendt til App Store
Les også
Opera Mobile blir gratis
Les også
Opera Mini 5 beta til Iphone
Les også
Opera Mini 5 kommer til Android
Les også
Viser frem Opera Mini til Iphone
Les også
Mange telefoner, ett grensesnitt
Les også
Opera Mobile 10 Beta klar for Windows Mobile
annonse