Til hovedinnhold

Opera Mini 5 for Android

Opera Mini 5 ble i dag gjort tilgjengelig i en Beta-versjon på Android Market. I motsetning til forrige tilgjengelige utgave som var Java-basert er Opera Mini 5 skrevet ved hjelp av Googles egen SDK for Android.

En SDK er et sett verktøy og instrukser til utviklere for en gitt plattform. Ved å bruke SDK-en for Android kan man utvikle både raskere og mer funksjonsrik programvare enn man kan med Java.

Ingen kompromisser

Dag Olav Norem er produktsjef i Opera Software og sier i pressemeldingen at Android-brukere ikke skal måtte inngå kompromisser når de vil surfe på telefonen. Med Opera Mini skal Android-brukere få rask og kostnadsfri tilgang til favorittsteder og tjenester på internett.

Av nyhetene som har kommet til i Opera Mini 5 er fanebasert surfing og åpningsside med hurtiglenker - eller Speed Dial, som Opera kaller det. I tillegg har Android-brukerne også fått støtte for Opera Link som synkroniserer bokmerker og Speed Dial-skjermen mellom mobil og datamaskin.

Snart til Iphone også?

Vi snakket litt med Opera på deres stand under Mobile World Congress i Barcelona. Den gang ville de ikke avsløre nevneverdig om hvor langt de var kommet på veien mot en ferdig versjon for Android. Derimot lettet de på sløret til Opera Mini 5 for Iphone som også er på vei, dersom Apple tillater det.

Opera Mini 4.2 ble tatt ned fra Android Market samtidig med at den nye versjonen ble lagt opp i dag.

(Kilde: pressemelding)

annonse