Musikk som ventetone når du ringer

I Asia og USA har såkalte ”ringback tones” – musikk som ventetone – blitt en gullgruve i milliardklassen for mobiloperatørene, ettersom det er en meget populær tjeneste blant kundene. Nå begynner ringback tones å bli populært også i Europa, selv om tjenesten til nå ikke har vært særlig populær i Norge.

Tjenesten går ut på at du kan selv velge et lydklipp erstatter ventesignalet på innkommende samtaler. Det betyr at vennene dine for eksempel kan høre favorittsangen din eller et klipp fra en stand-up komiker når de ringer til deg.

En gullgruve

En markedsstudie fra selskapet MultiMedia Intelligence viser at mobiloperatørenes omsetning på ringback tones vil bli svimlende 4,7 milliarder dollar – over 25 milliarder norske kroner – på verdensbasis innen fire år, ifølge Mobiletechnews. Det vil i så fall si en tredobling av dagens omsetning.

Ringback tones er ventet å bli den nest største Premium-innholdstjenesten for mobil – kun slått av mobilspill – innen 2012.
Hva synes du om ringback tones? Skriv din kommentar nederst på siden-

Slo ikke an hos kundene

For tre år siden lanserte Netcom en slik tjeneste, men ifølge kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom ble ikke tjenesten særlig populær blant kundene og den ble derfor lagt ned for et år siden.

- Vi har hatt tjenesten, men la den ned høsten 2007. Tjenesten slo aldri an hos kundene, og kosten både i forhold til musikkrettigheter og teknisk løsning gjorde det lite attraktivt for oss å satse videre, sier Vederhus til Mobilen.no
Artikkelen fortsetter under bildet.


Kommunikasjonssjef i Netcom Øyvind Vederhus.

Ingen planer om å prøve igjen

Vederhus sier at Netcom ikke vil prøve seg på ringback tones igjen med det første, men utelukker ikke at tjenesten vil komme tilbake etter hvert.

- Vi har ingen planer for Ringback. Men hva fremtiden bringer er som alltid umulig å spå, sier Vederhus.

Les også
Ikke la deg lure av SMS-quiz
Les også
Slik stopper du SMS-tjenester
Les også
App stores danker ut operatørene?
Les også
Se Samsungs nye musikkmobiler
Les også
Slik blir du kvitt Schnuffel Bunny
Les også
Fri nedlastning av mobilmusikk
Les også
Billigere musikk på Iphone
Mer om
annonse